Pljevlja: Generacija koja je maturirala 1967. proslavila 50 godina mature

Prozivku je izvršio sadašnji direktor gimnazije Dragan Zuković, a času su prisustvovala i njihova tri profesora, Velinka Bela Aritonović, Rade Džuverović i Milenko Bezarević
429 pregleda 0 komentar(a)
Gimnazija Tanasije Pejatović, Pljevlja, proslava 50 godina mature, Foto: Goran Malidžan
Gimnazija Tanasije Pejatović, Pljevlja, proslava 50 godina mature, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 28.05.2017. 12:27h

Generacija koja je maturirala 1967. godine u Gimnaziji "Tanasije Pejatović" u Pljevljima proslavila je 50 godina mature.

Školskom času u gimnaziji od 154 maturanta, koliko ih je te godine završilo srednješkolsko obrazovanje, prisustvovalo je njih 50.

Prozivku je izvršio sadašnji direktor gimnazije Dragan Zuković, a času su prisustvovala i njihova tri profesora, Velinka Bela Aritonović, Rade Džuverović i Milenko Bezarević.

Nakon prozivke direktor Zuković je svim prisutnim podijelio Zlatne diplome, koje ova škola od ove godine dodjeljuje generacijama koje slave 50 godina mature.

Vojislav Vojkan Bojović je pročitao preko 40 imena školskih drugova koji više nijesu među živima. Minutom ćutanja prisutni su odali poštu preminulim školskim drugovima i profesorima.

Ova generacija je jedna od boljih koja je maturirala u ovoj obrazovnoj ustanovi, što potvrđuje i podatak da samo nekoliko njih nije završilo fakultete.

Među njima je veliki broj pravnika, ekonomista, ljekara, prosvjetnih radnika, doktora nauka.

Druženje je nastavljeno u jednom od pljevaljskih ugostiteljskih objekata, a novo okupljanje zakazano je za 10 godina, kada će ova generacija slaviti 60 godina od mature.

Bonus video: