Vučinović ne zna čije je dugove izmirila Vlada: Medijski dijalozi kao DPS kongres

Prije početka skupa, na velikom bimu u plesnoj dvorani “Teodo” u kojoj su se okupljali učesnici, više od pola sata kontinuirano je puštan video spot za pjesmu “Vječna da si”, obilno korišten od strane DPS-a u kampanji za oktobarske izbore 2016
66 pregleda 0 komentar(a)
Željko Rutović, Marija Vučinović, Foto: Siniša Luković
Željko Rutović, Marija Vučinović, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.05.2017. 07:37h

Moć medija na snaženju i promociji dijaloga je ogromna. Ukoliko su profesionalni, ta moć će se odraziti na progres svih sfera društva, a ukoliko je ta moć bez odgovornosti onda je to monolog i samodovoljnost zbog parcijalnih interesa, koji po društvo ostavljaju dugotrajne negativne posljedice”, kazala je ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović (HGI), otvarajuči juče u Tivtu 10. međunarodni naučni skup “Crnogorski medijski dijalozi”.

Organizatori skupa na kome su se našli novinari, komunikolozi i stručnjaci za odnose sa javnošću iz zemalja regiona - ali i brojni prepoznatljivi članovi ili podržavaoci DPS, poput poslanica Marte Šćepanović i Jovanke Laličić, te Slavka Mandića sa Pink M-a i Skala radija - su IVPE Cetinje, Istraživački medijski centar iz Podgorice i časopis “Medijski dijalozi”.

Generalni pokrovitelji skupa, kojeg je ugostio najluksuzniji i najskuplji hotel u Boki - tivatski Regent Porto Montenegro, su Ministarstvo kulture, Skupština Crne Gore i Opština Tivat.

Prije početka skupa, na velikom bimu u plesnoj dvorani “Teodo” u kojoj su se okupljali učesnici, više od pola sata kontinuirano je puštan video spot za pjesmu “Vječna da si”, obilno korišten od strane DPS-a u kampanji za oktobarske izbore 2016.

Konferansijerka skupa je, podsjećajući na dosadašnjih devet održanih tribina, kazala da su “Medijski dijalozi” “sigurnim korakom ušli u svoju desetu godinu postojanja i postali naučni brend države Crne Gore”.

Podsjećajući se prvog skupa održanog prije 10 godina u Kotoru, član organizacionog odbora i urednik časopisa”Medijski dijalozi” dr Mimo Drašković, posebno se zahvalio Slavku Mandiću i njegovom Skala radiju koji je prenosio taj događaj.

Kao “jednog od najzaslužnijih ljudi za sve što su 'Medijski dijalozi' do sada uradili” Drašković je apostrofirao dugogodišnjeg pomoćnika ministra kulture za medije Željka Rutovića (DPS).

Ministarka Vučinović je poručila da je Vlada „štiteći okvir pluralnog medijskog ambijenta i pravo na različite medijske sadržaje, u posljednje dvije godine dva puta otkupila dugove komercijalnih elektronskih emitera koje su isti imali prema prenosiocima radio-difurnih sistema.“

„Isto tako, u jednom navratu otkupljen je dug štampanih medija bez diskriminacije - svih, koji su isti imali prema distributivnim kućama“, kazala je Vučinović.

Štampani mediji nisu ništa dugovali distrubuterima, već obrnuto, pa je Vlada novinama nadoknadila novac koja su im ostali dužni distrubuteri, većinom u vlasništvu osoba i frimi bliskih režimu.

Skup je pozdravila i gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević (DPS) istakavši da su prije par mjeseci, kada im je Drašković iznio inicijativu za održavanje „Medijskig dijaloga“ u Tivtu „objeručke je prihvatili, poštujući tradiciju ovog naučnog skupa, ozbiljnost i entuzijazam organizatora, renome svih dosadašnjih i ovogodišnjih učesnika.”

Bonus video: