Kolašin: Nikad više ljudi plesaće tango

Očekuje se karnevalska atmosfera u glavnoj ulici, na Trgu borca i Ski centru Kolašin 1450, uz nastupe muzičara...
55 pregleda 1 komentar(a)
Tango, Foto: Tango Naturala
Tango, Foto: Tango Naturala
Ažurirano: 27.05.2017. 16:07h

Privode se kraju pripreme za za 7. Tango kamp koji će se u Kolašinu održati od 25. jula do 13. avgusta, a organizatori kažu da očekuju rekordan broj ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora iz cijelog svijeta.

Događaj koji nudi jedinstven spoj plesa, planinskog turizma i relaks programa, u organizaciji Tango Naturala Montenegro, lani je posjetilo 520 gostiju iz 20 zemalja, što je svrstalo Kolašin na treće mjesto po popunjenosti turističkih kapaciteta tokom ljetnje sezone u Crnoj Gori.

“Zahvaljujući tango kampu i njegovim brojnim sadržajima, Kolašin se polako etablira u mjesto kreativnog odmora, specifično i različito u odnosu na ostala turistička mjesta u Crnoj Gori. Činjenica je da raznovrsni sadržaji privlače veliki broj netangerosa, što ima mnogo dalekosežniji efekat nego da je u pitanju obični plesni događaj”, kaže osnivač Tango naturala Darko Dožić.

On najavljuje da će manifestacija obilovati različitim tango sadržajima - radionicama, video projekcijama, predavanjima, plesnim večerima i koncertima, a dio programa odigraće se na otvorenom.

Očekuje se karnavelska atmosfera u glavnoj ulici, na Trgu borca i Ski centru Kolašin 1450, uz nastupe orkestra Tanguango iz Beograda.

Za realizaciju umjetničkih programa pobrinuće se plesni parovi i muzičari iz Crne Gore i inostranstva.

“Osim amaterskih i profesionalnih plesačica i plesača, aktivno učešće u ovom događaju će kao i do sada uzeti i veliki broj građana i posjetioca Kolašina koji budu željeli da uživaju u tangu ali i raznim drugim sadržajima kao što su joga, relaks programi, BaleTango, Tango aerobik, Čakarera (argentinski folklorni ples). A pored svakodnevnih plesnih radionica za aktivne plesače, biće organizovana i škola tanga za potpune početnike koje su potpuno besplatne”, kaže Dožić.

Nacionalna turistička organizacija lani je manifestaciji dodijelila priznanje “Wild Beauty Award”.

Bonus video: