Odbijena žalba beogradske firme

Direkcija javnih radova je tender za izgradnju Doma za stare sa opremanjem raspisala 23. marta, a pomenuta firma je žalbu izjavila 12. maja
84 pregleda 0 komentar(a)
Stari aerodrom plac Carine, Foto: Vesko Belojević
Stari aerodrom plac Carine, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.05.2017. 20:21h

Državna komisija za kontrolu javnih nabavki odbacila je kao neurednu žalbu firme “Eko power energy efficiency” iz Beograda, koju je podnijela na tendersku dokumentaciju Direkcije javnih radova za izgradnju Doma za stare.

Direkcija javnih radova je tender za izgradnju Doma za stare sa opremanjem raspisala 23. marta, a pomenuta firma je žalbu izjavila 12. maja.

U zaključku Komisije se navodi da žalba sadrži formalni nedostatak, jer žalilac uz nju nije dostavio dokaz da je uplatio naknadu za vođenje postupka po žalbi. Tim povodom je, kako se navodi u zaključku, 17. maja kontaktirana firma “Eko power energy efficiency”, od koje je zatraženo da prvog radnog dana ukloni nepravilnost. Firma, međutim, ni u naknadno ostavljenom roku nije dostavila traženi dokaz da je uplatila pomenutu naknadu, te je žalba odbačena kao neuredna.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva - Direkcija javnih radova raspisalo je tender za izgradnju Doma za stare u Podgorici, vrijedan 9.800.000 eura, 23. marta tekuće godine.

U tenderskoj dokumentaciji se navodi da radovi obuhvataju izvođenje građevinskih radova, instalaciju vodovoda i kanalizacije, uređenje terena, saobraćaja i saobraćajne signalizacije, opremanje i namještaj.

Dom bi, kako je ranije najavljivano, trebalo da sadrži 10 apartmana, 30 jednokrevetnih i 90 dvokrevetnih soba i mjesta za oko 250 osoba. Dom za stare u glavnom gradu je prvo bio planiran da se gradi u Donjoj Gorici.

Glavni grad je opredijelio novu lokaciju, u okviru DUP-a „Konik-Stari aerodrom III".

Bonus video: