Materijal za sjednicu SO Budva građane košta tri hiljade eura

Vujović je kazao da bi se više isplatilo da se svim odbornicima kupe lap-top uređaji, umjesto da se za svaku sjednicu štampa 20 do 30 hiljada stranica
2 komentar(a)
Đorđe Vujović, Foto: Vuk Lajović
Đorđe Vujović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.05.2017. 20:08h

Štampanje materijala za predstojeću sjednicu Skupštine Opštine Budva koštalo je gotovo 3.000 eura.

Toliko će građani platiti uprkos mjerama štednje koje je uveo šef Skupštine Đorđe Vujović, odlučivši da se štampaju samo kompleti za 33 odbornika, potvrđeno je “Vijestima”.

Ranije je štampano 76 kompleta, a materijale su dobijali i direktori javnih preduzeća. Uprkos tome, odštampano je 30.000 stranica za sjednicu koja će se održati u utorak.

“Materijal bi bio i obimniji da smo štampali po odredbama Pravilnika koji propisuje da se dostavlja 76 kompleta. Na minuloj sjednici kolegijuma, predložio sam da se sada odštampa samo za odbornike, odnosno 33 kompleta, a da ostali dobiju materijale u elektronskoj verziji“, pojansio je Vujović za “Vijesti”.

On je ocijenio da bi trebalo ukinuti štampanje materijala i dostavljati ih svima u u elektronskoj formi.

“I da svima odbornicima kupimo lap-top, to se više isplati nego da za svaku sjednicu štampamo 20 do 30 hiljada stranica. To je ogroman trošak“, istakao je Vujović.

Od 50 tačaka dnevnog reda, kako je dodao, najobimnija je o izvještaju o radu predsjednika Opštine za 2016.

“Samo ta odluka je na 295 stranica i to smo morali da kopiramo u 33 primjerka. Samo ta odluka nas je koštala hiljadu eura koje smo mogli da utrošimo na mnogo pametniji način“.

Skupštinska služba je još prije pet godina odlučila da materijale ne dostavlja novinarima, pravdajući takav stav mjerama štednje. Gotovo sve oodluke objavljuju se na sajtu Opštine Budva, ali uglavnom u skraćenoj verziji, pa je javnost uskraćena za pojedinosti.

Bonus video: