Pijaca domaćih proizvoda u Porto Montenegru

Sljedeća edicija Pijace domaćih proizvoda u Porto Montenegru zakazana je za 10. i 11. jun, a ovog ljeta biće ih ukupno osam
217 pregleda 2 komentar(a)
Pijaca domaćih proizvoda, Foto: Siniša Luković
Pijaca domaćih proizvoda, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.05.2017. 16:52h

U cilju promovisanja crnogorske autohtone gastro tradicije, manifestacija Pijaca domaćih proizvoda u Porto Montengru, prva po redu u ovoj sezoni, biće organizovana u subotu 27. i nedjelju 28. maja na glavnoj promenadi kroz nautičko naselje, u periodu od 17 do 22 sata.

Kako je juče saopšteno iz Porto Montenegra, ovogodišnja Pijaca domaćih proizvoda se realizuje u saradnji sa Sekretarijatom za ekonomski razvoj i preduzetništvo Opštine Tivat i agencijom Advantage Event Management.

Svi posjetioci će uživati u degustaciji organskih autohtonih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore: proizvodima Olcinium Oil-a iz Valdanosa koji će predstaviti i svoje prvoklasno djevičansko ulje, ali i i specijalitetima od maslina, medu pomiješanom sa cimetom, tamnom čokoladom i orahom koje decenijama proizvodi porodica Martinović.

Porodica Božović predstaviće svoje proizvode od aronije: od soka i sirupa, do omiljene slatke delicije - džema od aronije, a porodice Mugoša suve smokve, rakiju, organske sokove i sirup od divljeg nara. Kozji sir, džemovi, rakije, med, slatko i prirodna ulja pripremile su monahinje manastira Duljevo.

Proizvođač iz Nikšića Mileta Dačević proizvodi sir sa različitim gastro dodacima koje čuva kao ekskluzivu, a uz ovu deliciju najbolje se slažu voćna vina lokalne kompanije Drijen. Kompanija Zeta Fish donosi riječni gastro šmek na Pijaci domaćih proizvoda- marinirani krap i pastrmku, a uz to preporučuju da se u dobrom društvu nazdravi sa proizvodima vinara Filipa Vukićevića, koji će takođe biti izlagač.

Na štandovima će se naći i kozmetika lokalnih proizvođača: Jelena Nikolić Glušica predstaviće svoje proizvode organske kozmetike, Zeta Terra aromatica prezentiraće svoje proizvode od lavande, a Ela doo iz Ulcinja sapune od maslinovog ulja.

„Sljedeća edicija Pijace domaćih proizvoda u Porto Montenegru zakazana je za 10. i 11. jun, a ovog ljeta biće ih ukupno osam. Izlagači će se smjenjivati, sa ciljem da se da šansa većini proizvođača da prezentuju svoje proizvode nautičkoj klijenteli," poručila je PR koordinatorka Porto Montenegra, Kristina Škanata.

Bonus video: