Žabljak: Obilježen Mjesec zaštite od požara

Kiša je omela vatrogasce da za žabljačke osnovce održe edukativni čas što će se obaviti u narednom periodu
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2017. 12:03h

U okviru kampanje „Mjesec zaštite od požara“, predstavnici Direktorata za vanredne situacije Područne jedinice Pljevlja i Žabljak sa službama Zaštite i spašavanja iz ove dvije opštine, juče su u centru Žabljaka organizovali susrete sa građanima.

Tom prilikom razgovarali su o važnosti preventivnog djelovanja na smanjenju rizika od svih vrsta požara, kao i na značaj zaštite šuma od požara, a kroz promotivni material, koji im je podijeljen, građani su se upoznali sa bezbjednosnim uputstvima kako se treba ponašati u slučaju prije, za vrijeme i nakon požara.

"Radi se o projektu “Svarog 2017”, koji je počeo 04. maja, koji će se realizovati godinu dana. Pored našeg Direktorata, u njegovoj realizaciji učestvuju Državna uprava za zaštitu i spašavanje Hrvatske, francuska škola za civilnu zaštitu ENTENTE, Regionalni centar za praćenje požara Makedonije i predstavnici odsjeka za operaciju i koordinaciju u slučaju kriza i katastrofa MUP-a Austrije. Cilj je jačanje prekogranične saradnje u oblasti zaštite od požara, upoznavanje sa procedurama i funkcionisanjem mehanizma Unije za civilnu zaštitu, testiranje i uvježbavanje standardnih operativnih procedura u slučaju požara, razmjena informacija, znanja i iskustava kada je u pitanju ova problematika", kaže Muamer Hadžalić, načelnik Područne jedinice Direktorata za vanredne situacije za opštine Pljevlja i Žabljak.

Kiša je omela vatrogasce da za žabljačke osnovce održe edukativni čas što će se obaviti u narednom periodu, a takvih predavanja je bilo u ranijim periodima.

Galerija

Bonus video: