"Pauk" rijetko dolazi na Konik

Babočić tvrdi da se nesavjesni vozači parkiraju ispred ulaza u njegovo dvorište i onemogućavaju mu kretanje
146 pregleda 0 komentar(a)
Konik, Foto: Boris Pejović
Konik, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.05.2017. 19:44h

Stanovnik Konika Džemal Babočić, koji nekad od nepropisno parkiranih vozila ne može da izađe iz sopstvenog dvorišta, opštužio je predstavnike Komunalne inspekcije da ne reaguju pravovremeno na pozive građana.

Iz Komunalne inspekcije tvrde da raspolažu sa po jednim vozilom "pauk" u dvije smjene i da posao obavljaju u skladu sa prioritetima za bolje funkcionisanje saobraćaja u glavnom gradu "za šta građani i nemaju uvijek razumijevanja".

Babočić je ispričao da se nesavjesni vozači parkiraju na prostoru u blizini Doma zdravlja i nekadašnje pijace, ispred ulaza u njegovo dvorište, čime mu onemogućavaju kretanje.

"Nekada se zaustave po desetak minuta, da uzmu nešto iz obližnje picerije, ali ima i onih koji tu ostanu po nekoliko sati", kazao je on, dodajući da na nepropisno parkiranje ne reaguje kada mu to nije neophodno.

Više puta je, da bi napustio sopstveno dvorište, išao u obližnji ugostiteljski objekat ne bi li zamolio vozače da pomjere vozilo.

"Međutim, ima raznih ljudi. Neki počnu da se svađaju, pa sam ja stoga odlučio da se obratim nadležnima za rješavanje problema", rekao je Babočić.

Ipak, tvrdi da ni na ovaj način ne uspijeva da riješi problem.

"Zvao sam Komunalnu inspekciju najmanje 15 puta kada su automobili bili parkirani na ulazu, ali su samo jednom izašli na teren. Da oni rade svoj posao, ne bi se niko usudio da se parkira ovdje, već bi vozače upozoravali da će im pauk odnijeti auto. Sličan problem imaju i komšije", istakao je Babačić.

Babočić je kazao da ga najviše brine što njegovoj majci, koja je nedavno operisana, i mora da ide na terapije, zbog nesavjesnih vozača može biti ugrožen život.

Iz Komunalne inspekcije je "Vijestima" odgovoreno da su za Ulicu Aleksandra Puškina u toku 2017. godine primili dvije prijave, 11. i 16. maja, ali da nijesu mogli odmah da reaguju.

"Kada je vozilo "pauk" bilo angažovano na drugoj lokaciji i u trenutku primanja prijave na istu nije moglo u kratkom roku da odreaguje, a kasnije se predmetno vozilo uklonilo te isto nije sankcionisano", saopšteno je iz Komunalne inspekcije.

Služba Komunalne inspekcije, kako je objašnjeno, postupa po svakoj prijavi primljenoj preko operatera.

"Posao se obavlja u skladu sa prioritetima za bolje funkcionisanje saobraćaja u glavnom gradu za šta građani i nemaju uvijek razumijevanja pa se možda po nekad i stiče pogrešan utisak da se ne izlazi na teren ili pak rijetko", navode iz Komunalne inspekcije.

Komunalna inspekcija je od januara 2017. godine, kada je formirana, izdala 1.405 prekršajnih naloga za nepropisno parkiranje na teritoriji glavnog grada. Za navedeni prekršaj su, kako je saopšteno, putem telefona imali 369 prijava po kojima su postupili "u većini slučajeva u skladu sa raspoloživim mogućnostima inspektora na terenu i "pauk".

U toku prošle godine izdato je 54 prekršajnih naloga.

Traže znak za zabranu parkiranja

Babočić je kazao da su Ulici Aleksandra Puškina do prije nekoliko godina postojali saobraćajni znaci za zabranu parkiranja, ali da nakon što su uništeni u saobraćajnim nezgodama, novi nisu postavljani. Zbog toga je Babočić, navodi, prije dva mjeseca podnio zahtjev za postavljanje znaka, koji će "barem donekle riješiti njegov problem".

Bonus video: