Tereni se još "ne vide" od deponije

Iz Opštine saopštili da tim stručnjaka hidro struke traži najbolje rješenje za obaloutvrdu i da su završeni zemljani radovi...
83 pregleda 0 komentar(a)
Patkova otoka, Foto: Jadranka Ćetković
Patkova otoka, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 20.05.2017. 15:55h

Patkova otoka u Loznicama, kod Bijelog Polja, i dalje je deponija, iako su tu odavno trebalo da budu izgrađeni sportski tereni.

Tereni za sport na pijesku planirani su prije nekoliko godina, ali ih još nema, kao ni pomoćnog za fubalere “Jedinstva”, upozorio je profesor fizičkog i odbornik SNP-a Vidran Kljajević.

Na opasku Kljajevića na posljednjoj sjednici Skupštine da je otoka i dalje deponija, iz vladajućeg DPS-a su odgovorili da će tereni tu graditi, da su pri kraju zemljani radovi i da je urađena drenaža.

Iz Opštine je “Vijestima” saopšteno da se na izgradnju pomoćnog terena čekalo zbog problema oko iznalaženja adekvatne lokacije.

Direktor Direkcije za investicije Milanko Minić kazao je da će u sklopu sportskih terena biti građen i pomoćni fudbalski teren.

Pojasnio je da prva faza obuhvata izgradnju obaloutvrda i zaštitu lokaliteta, a druga izgradnju terena.

Vrijednost ukupnog projekta, kako kaže, daće projektanti.

Uz terene je planirana i izgradnja prizemnog objekta od oko 300 kvadrata.

“Detaljni plan predviđa izgradnju sportskih sadržaja isključivo na pijesku, odbojka, mali fudbal i drugi tereni. Trenutno je angažovan tim stručnjaka hidro struke iz Podgorice, koji će izabrati najbolje rješenje za obaloutvrdu - da li da to budu gabioni, ili potporno armirani betonski zidovi ili neka treća varijanta, jer se radi o velikoj dubini korita Lima na toj lokaciji”, kazao je Minić.

Pojasnio je da će potom biti raspisan tender za izradu obaloutvrde, a da će se druga faza - izgradnja terena, raditi paralelno, u skladu sa urbanističko-tehničkim uslovima koje je Opština nedavno dobila od Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine.

Bonus video: