Pogledajte kakav je put dočekao turiste na novskoj rivijeri

Teško je turistima objasniti šta se dešava, njih ne interesuje ko je odgovoran, ističe predsjednik Mjesne zajednice Baošić Mitar Krivokapić
71 pregleda 15 komentar(a)
Đenovići, Foto: Slavica Kosić
Đenovići, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.05.2017. 13:34h

Goste na hercegnovskoj rivijeri dočekao je razrovan priobalni put, sa brojnim rupama i šahtovima koji “štrče” desetak centimetara iznad kolovoza.

Petu godinu dešava se ista priča, mještani su očajni, a turisti nezadovoljni. Turska kompanija Ćeltikćoglu koja je prethodnih godina postavljala kolektorske cijevi trebalo je po završetku posla, do kraja aprila, da asfaltira put i vrati ga u prvobitno stanje. Na “donjem” putu već mjesec nema nijednog izvođača.

“Ne rade, ni popravljaju, a ono što su prethodne sezone zakrpili, sada je ponovo razrovano”, ističe predsjednik Mjesne zajednice Đenović Miloš Bojanić.

Tvrdi da je sezona loše počela i da je grupa Norvežana otišla nezadovoljna onim što je vidjela.

“Danas je teren obišao inženjer 'Mehanizacije i programata', u pratnji predstavnika Opštine, turske firme i nadzorne 'Dahlem'. Tokom obilaska rivijere definisani su detalji u vezi sa radovima koji treba da se izvode, kako bi u što skorijem roku u Bijeloj bio postavljen završni sloj asfalta, kao i prvi sloj asfalta u Đenovićima i Baošićima”, odgovoreno je iz lokalne uprave.

Predsjednik MZ Bijela Vladimir Zloković ističe da su se gosti visokokategorisanih hotela Park i Delfin žalili na lokalni put, ali i na prilaze plažama. Da bi stigli do kupališta - moraju preći prašnjavi i razrovani put, tvrdi on.

“Teško je turistima objasniti šta se dešava, njih ne interesuje ko je odgovoran”, ističe predsjednik MZ Baošić Mitar Krivokapić.

Mještani su i ranijih godina protestovali jer su izvođači radova na kolektoru uništavali parapete, prilaze privatnim kućama, ograde i stubove javne rasvjete. Uprkos obećanjima, oštećenja uglavnom nisu sanirana.

Bonus video: