Helena pobijedila na prvom nastupu, Gala niže uspjehe

“Sve mi je bilo čarobno. Mislim da nikada neću zaboraviti ovo takmičenje, jer sam prvi put putovala avionom, vidjela čarobni dvorac Fantsat, osvojila jednu od prvih nagrada… Šestomjesečni trud nastavnice Mirjane Peković i moj se isplatio, sve je to stalo u dvije kompozicije”, kaže Helena
168 pregleda 0 komentar(a)
Helena Vuković, Foto: Privatna arhiva
Helena Vuković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.05.2017. 16:34h

Mlade pijanistkinje - učenice kolašinske Škole za osnovno muzičko obrazovanje (ŠOMO), Helena Vuković i Gala Dulović, osvojile su prve nagrade na 6. Međunarodnom muzičkom takmičenju “Fantsat”, u Bečeju. Gala je bila prva i na 5. Međunarodnom pijanističkom takmičenju u Bijeljini.

Vukovićeva, učenica prvog razreda, osvojila je prvu nagradu u “bebi kategoriji”, na svom prvom takmičenju.

Ističe da je izuzetno ponosna što je predstavljala školu i ostvarila dobre rezultate.

“Sve mi je bilo čarobno. Mislim da nikada neću zaboraviti ovo takmičenje, jer sam prvi put putovala avionom, vidjela čarobni dvorac Fantsat, osvojila jednu od prvih nagrada… Šestomjesečni trud nastavnice Mirjane Peković i moj se isplatio, sve je to stalo u dvije kompozicije”, kaže Helena .

Tvrdi da je za nju “muzika neotkriven i poseban svijet i čini je srećnom kad god svira”. Osvajanjem nagrade, ispunila je želju da i njeno ime krasi zidove muzičke škole.

Gala je već navikla na nagrade i na velikim takmičenima, ali u Bijeljini je imala priliku i da svira na koncertu upriličenom povodom dodjele nagrada. To joj je, kaže, posebna čast i iskustvo.

“Jaka je bila konkurencija, to je međunarodno takmičenje, i zbog toga mi je nagrada još drža. Ponosna sam što sam sve uradila kako treba i ovo je za mene izuzetno uspješan kraj školske godine. Sada ću se malo odmarati, pa onda krećem u pripreme za neka druga takmičenja”, kaže pijanistkinja koja se i sa nedavnog takmičenja u Smederevu vratila sa prvom nagradom.

Bonus video: