Herceg Novi: Maturanti plesali kvadrilu na trgu

"Gradeći svoju budućnost, gradićete budućnost svog grada", poručio je maturantima Vladimir Dželetović, načelnik Sekretarijata za društvene djelatnosti
61 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2017. 13:11h

Uz muziku iz operete "Slijepi miš" Johana Štrausa, 176 maturanata Srednje mješovite škole (SMŠ) "Ivan Goran Kovačić" otplesali su danas na trgu Nikole Đurkovića u Herceg Novom maturski ples – kvadrilu.

Oni su se tako pridružili vršnjacima iz preko 100 gradova Evrope u novom pokušaju da obore Ginisov rekord u sinhronom plesu.

"Gradeći svoju budućnost, gradićete budućnost svog grada", poručio je maturantima Vladimir Dželetović, načelnik Sekretarijata za društvene djelatnosti.

"Herceg Novi je odvajkada kroz bogato istorijsko nasljeđe gajio i čuvao tradicionalne vrijednosti koje su činile kulturni kontekst njegove svakodnevice. Dragi maturanti, vi ste njegovo najveće bogatstvo i gradeći svoju budućnost, gradićete budućnost ovoga grada. Zato nastavite da učite, stičete znanja i vještine i dajete sve od sebe da budete dobri, vrijedni i uzorni ljudi. Korjeni učenja su često gorki, ali plodovi znanja često slatki. Gdje god nastavili svoje školovanje i gdje god vas život odveo nosite svoj Herceg Novi u srcu i duši", kazao je Dželetović.

Nakon plesa na trgu, maturanti su nastavili slavlje na Kanli kuli, a naredne subote 27. maja biće organizoavn defile kroz grad i proslava mature.

Novljani su kvadrilu prvi put zaplesali 16. maja 2008. godine, a do sada je u ovoj manifestaciji učestvovalo preko 350.000 maturanata iz više od 100 evropskih gradova, a sedam puta su uspjeli da obore Ginisov rekord.

Generalni pokrvitelj manifestacije je Opština Herceg Novi.

Galerija

Bonus video: