CŽI: Noćni voz za Beograd od 16. juna

Kako se očekuje da se remont dijela pruge završi do 15. jula, od tada bi svi vozovi saobraćali redovnim prevoznim putem.
202 pregleda 0 komentar(a)
voz Beograd - Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
voz Beograd - Bar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.05.2017. 09:53h

Noćni voz na relaciji Bar-Beograd-Bar, ukinut u decembru protekle godine, saobraćaće od 16. juna, saopštili su iz Centra za željeznička istraživanja.

Noćni voz za Beograd je krajem protekle godine ukinut nakon više od četrdeset godina redovnog saobraćaja, kako je tada navedeno, zbog remonta dijela pruge kroz Srbiju, a predlog Željezničkog prevoza Crne Gore da voz saobraća pomoćnim putem preko Kraljeva i Lapova tada nije prihvaćen.

Kako CŽI saznaje, sada je postignut dogovor između predstavnika ŽPCG i Srbija Voza i ovaj voz će saobraćati pomoćnim prevoznim putem počev od 16. juna. Kako se očekuje da se remont dijela pruge završi do 15. jula, od tada bi svi vozovi saobraćali redovnim prevoznim putem.

"CŽI je u saznanju da su pregovori intezivirani sa pretstavnicima Srbija voza, dolaskom novog predsjednika Odbora direktora ŽPCG Elmedina Mucevića i izvršnog direktora Predraga Popovića. Njihova upornost je urodila plodom na zadovoljstvo velikog broja putnika koji koriste usluge željeznice za prevoz do željene destinacije", navode iz ove organizacije.

Kako navode, pomenuta relacija je najpotrebnija korisnicima usluga CŽI i koja ŽPCG donosi najviše prihoda .

"CŽI daje podršku novoimenovanom predsjedniku Odbora direktora g-dinu Muceviću i izvršnom direktoru gospodinu Popoviću, da istraju na putu oporavka ŽPCG a prije svega kroz dosljedno poštovanje željezničkih propisa, poboljšaju radne discipline i ozdravljenju loših međuljudskih odnosa," zaključili su.

Bonus video: