Ciklograd.me počeo sa radom

Korisnici će moći i da upotrijebe servis kako bi evidentirali probleme sa kojima se suočavaju u biciklističkom saobraćaju u Podgorici.
64 pregleda 0 komentar(a)
ciklograd, Foto: Printscreen
ciklograd, Foto: Printscreen
Ažurirano: 19.05.2017. 08:15h

Web servis za bicikliste Ciklograd.me počeo je sa radom.

Kako je saopšteno iz NVO Biciklo.menovi web je stvoren sa ciljem da se doprinese povećanju informisanosti, bezbjednosti i brojnosti učesnika u biciklističkom saobraćaju u Podgorici.

"Ciklograd.me korisnicima omogućava da lako pronađu lokacije na kojima mogu parkirati biciklo u Podgorici, kao i radnje u kojima je biciklo moguće iznajmiti. Tu su i informacije o tome gdje su prodavnice opreme i radionice za popravku, i koji ugostitelji su se potrudili da njihovi kafići i restorani postanu bike-friendly – prilagođeni gostima koji stižu na biciklu. Predstavljeno je i deset biciklističkih tura kroz koje biciklisti mogu bolje upoznati okoliku Podgorice, i među kojima će nešto za sebe pronaći kako početnici, tako i oni u potrazi za izazovom", saopšteno je iz Biciklo.me.

Korisnici će moći da upotrijebe servis kako bi evidentirali probleme sa kojima se suočavaju u biciklističkom saobraćaju u Podgorici.

"Ovo uključuje mogućnost da svi kojima je biciklo bilo ukradeno informacije o tome dodaju na zajedničku mapu, kako bismo imali kompletan pregled i bolju sliku o tome koliko je ovaj problem u Podgorici ozbiljan. To nam daje i mogućnost da započnemo bolju saradnju sa nadležnima, koji suzbijanju ove pojave tek treba da se ozbiljnije posvete. Preko Ciklograd.me platforme prikupljaćemo i prijave o najčešćim problemima na koje biciklisti nailaze u saobraćaju".

Iz Biciklo.me su pozvali sve bicikliste da koriste servis i da svoja zapažanja iz saobraćaja podijele sa zajednicom.

Podršku za realizaciju projekta Biciklo.me dobio je kroz Telekomov donatorski program "Za svako dobro 2016".

Bonus video: