Urgentni centar KCCG dobija nove podove

"Urgentni centar je jedna od najoperećenijih organizacionih jedinica naše ustanove sa velikom frekvencijom pacijenata i njihovih pratilaca", saopšteno iz KCCG
155 pregleda 1 komentar(a)
Urgentni centar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Urgentni centar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.05.2017. 07:23h

Adaptacija podova u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore počeće 21. maja, a planirano je da radovi budu završeni za sedam dana, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore.

Projekat se realizuje zahvaljujući donaciji Turske agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) KCCG.

"Urgentni centar je jedna od najoperećenijih organizacionih jedinica naše ustanove sa velikom frekvencijom pacijenata i njihovih pratilaca. U prethodna četiri mjeseca za medicinsku pomoć obratilo se preko 24.000 pacijenata ili u prosjeku preko 200 pacijenata dnevno. Ovaj podatak dovoljno govori o neophodnosti stalnog ulaganja u Urgentni centar, naročito zbog činjenice da medicinsko osoblje mora imati adekvatne uslove da brzo interveniše u zbrinjavanju svih, naročito životno ugroženih pacijenata", saopšteno je iz KCCG.

Iz KCCG su apelovali na građane koji u toku izvođenja radova, bilo kao pacijenti ili njihovi pratioci, budu imali potrebu da borave u Urgentnom centru, da imaju strpljenja i razumijevanja.

Bonus video: