ZA SVAKOG PO NEŠTO

TO Tivat predstavila program ljetnjih fešti

"Ljeto 2017" počinje za vikenda kada će se u Tivtu prirediti dvodnevni plesni festival "Tango music", a u nedjelju je na gradskoj rivi Pine povodom dana nezavisnosti Crne Gore na programu koncert "Ladies Night"
91 pregleda 2 komentar(a)
TO Tivat, Foto: Siniša Luković
TO Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 18.05.2017. 13:42h

Tivćane i posjetioce najmanjeg bokeljskog grada u naredna četiri meseca ljetnje turističke sezone očekuju fešte, koncerti i zabavne manifestacije u kojima će svako naći nešto interesantno i po svojoj mjeri – rezime je programa "Ljeto 2017" kojeg je na konferenciji za novinare predstavila Turistička organizacija Tivat.

"Studiozno smo nekoliko mjeseci pripremali ovaj program želeći da napravimo dinamično, interesantno, zabavno ali i turističko ljeto koje će posjetiocima našeg grada pružiti priliku da se upoznaju i sa kulturnom i nasljeđem ovog kraja", kazala je direktorica TOT-a Gabrijela Glavočić.

Dodala je da su svoj porgram "uvezali" i sa brojnim manifestacijama i priredbama koje će u spostvenoj režiji, tokom ljeta prirediti poslovni partneri TOT-a, kao i sa tivatskim ljetnjim festivalom kultuure "Purgatorije".

Manifestacije koje priređuje TOT, dodala je Glavočić, činiće kako one stare i poznate poput serije gastro fešti "Ljeto dobrog ukusa" na više lokacija i ugostiteljskih objekata duž Tivatske rivijere ili "Žućenica festa", preko novih koje su inaugirisane prošle godine kao što je to slučaj sa "In ART" međunarodnim festivalom uličnih performera, do sasvim novih događaja popur "World Art Games" festivala ili novog originalno tivatskog internacionalnog muzičkog festivala "Feel and taste music".

"Ljeto 2017" počinje za vikenda kada će se u Tivtu prirediti dvodnevni plesni festival "Tango music", a u nedjelju je na gradskoj rivi Pine povodom dana nezavisnosti Crne Gore na programu koncert "Ladies Night".

Narednih mjeseci prema riječima Tamare Petković, posjetioci Tivta imaće prilike da uživaju u brojnim feštama, sajmovima suvenira, vina, rukotvorina i starih zanata, međunarodonoj izložbi Volkswagen oldtajmer automobila, prezentaciji lokalnog gastronomskog nasljeđa kroz manifestaciju "Bokeška maslina", Lastovskoj fešti, novom trodnevnom izdanju Ina Art festivala, City games igrama bez granica, turniru u streličarstvu, plesnim večerima salse, turniru u kendo-mačevanju....

Bogat program koncerata koji će se održavati ovog ljeta mahom na gradskoj rivi Pine, predstavio je Miodrag Karadžić naglašavajući da će u Tivtu pored ostalih, svirati i sjajni muzičari poput Damira Urbana, Kaliopi Bukle, Yu grupe, Vlatka Stefanosfskog i Dragoljuba Đuričića, grupa Sevdah baby, Lollobrigida, ali i klapa Rišpet i Šufit.

Novina je trodnevni World Art Games festival sredinom septembra kada će Tivat ugostiti tri umjetnika i performera iz Hrvatske, Portugala i Etiopije, kao i "Feel aand taste music" trodnevni festival kraje tog mjeseca.

"Ideja je da predstavimo lokalnu, regionalnu i svjetsku muzičku scenu koja se bazira na modernom viđenju eto muzike, pa ćemo imati po tri benda i izvođača iz Crne Gore, regije (Srbija, BiH, Hrvatska), te cijelog svijeta (Afrika, Azija, Evropa). Doći će nam izuzetno interesantmi umjetnici i muzičari poput Šone Džobarte iz Gambije, Ansunamana Bivaza iz Indije i sastava Barselona Gipsy Balkan Orchestra iz Španije, a tri dana svirke pratiće i mogućnost posjetiocima da probaju autentičnu hranu iz zemalja iz kojih dolaze izvođači", kazao je idejni tvorac novog festivala Dalibor Ševaljević.

Preporučujemo za Vas