Ljuljđuraj traži reakciju nadležnih: Asfaltirajte put ka Zatrijepču

Pošto je put proširen i tamponiran, Ljuljđuraj traži da se tih 25 kilometara što prije asfaltira, da ne propadne urađeno
63 pregleda 0 komentar(a)
Zatrijebač, Foto: Luka Zeković
Zatrijebač, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.05.2017. 13:39h

Socijalistička narodna partija pozvala je nadležne da počnu sa asfaltiranjem puta Fundina-Zatrijebač-Korita, jer ocjenjuju da bi dalje odugovlačenje moglo da ima negativne posljedice po već urađene pripremne radove.

Članovi ove partije nisu zadovoljni odgovorom nadležnih u Glavnom gradu, na pitanje šta je planirano i kada se očekuje završetak radova. Odbornik SNP-a u Skupštini Glavnog Grada Kolja Ljuljđuraj navodi da odgovor samo konstatuje trenutno stanje.

“... Da se izvode pripremni radovi na kojima je uključena inženjerijska jedinica Vojske Crne Gore, nakon čega će se 'planirati dalje aktivnosti'“, saopštio je Ljuljđuraj.

On ističe da u SNP-u smatraju da je neophodno da nadležni u Glavnom gradu i GO Tuzi što prije počnu sa asfaltiranjem ovog putnog pravca, dužine od oko 25 kilometara, a koji povezuje mnoga sela.

„Posebno što se na najvećem dijelu ovog pravca može realizovati asfaltiranje. U suprotnom, moraće se opet raditi na pripremi terena, jer (ne)vrijeme čini svoje i uništiće urađeno“, navodi Ljuljđuraj u saopštenju za javnost.

Trenutno se izvode radovi na tamponiranju ovog putnog pravca.

Ljuljđuraj podsjeća da se rekonstrukcija i proširenje puta realizuje, uglavnom, od novca iseljenika iz Zatrijepča, a da cifra dostiže iznos od preko 700 hiljada američkih dolara.

„Ako se računa i ustupljeno zemljište građana, bez ikakve nadoknade, onda zasigurno ukupna sredstva dostižu cifru od preko milion američkih dolara“, dodaje Ljuljđuraj i ocjenjuje da je vrijeme da se asfaltiranjem dionice iskaže zahvalnost prema našim sunarodnicima koji žive širom svijeta, „čiji je doprinos poboljšanju ukupne infrastrukrture na ovim prostorima ogroman“.

Bonus video: