Marković ozvaničio početak radova na putu Kolašin - Berane

Put od Kolašina do Berana, istakao je premijer Marković, značajan je i za stanovnike Rožaja, Plava, Petnjice i Andrijevice, a doprinijeće kvalitetnijoj turističkoj valorizaciji Bjelasice i Komova
185 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2017. 16:51h

Predsjednik Vlade Duško Marković danas je ozvaničio početak radova na izgradnji tunela na putu Kolašin – Berane, kroz planinu Bjelasicu.

Dionica duga 14,4 kilometara, na kojoj su radovi počeli, pored tunela, koji će se probijati ispod planiskog prevoja i koji je dužine 2,8 kilometara, obuhvatiće i izgradnju mosta od 150 metara

Trasa dionice, kako je rekao inženjer Direkcije za saobraćaj Duško Kokić, savladava visinsku razliku od 500 metara. Prema njegovim riječima, izgradnjom te dionice rastojanje od centra Kolašina do centra Berana biće 38 kilometara, što je skraćenje od skoro 40 kilometara.

Put od Kolašina do Berana, istakao je premijer Marković, značajan je i za stanovnike Rožaja, Plava, Petnjice i Andrijevice, a doprinijeće kvalitetnijoj turističkoj valorizaciji Bjelasice i Komova.

„To je nova prilika da sjever oslobodi svoj potencijal. Taj projekat je povezan sa našim ukupnim naporima za unapređenje infrastrukture. Dobili smo kredibilnog izvođača iz Bosne i Hercegvine (BiH), koji će radove završiti, moguće, i prije roka. Dobili smo i mogućnost uključivanja značajnih kapaciteta domaće operative. Veoma sam zadovoljan, stvari idu kako smo planirali. Ova godina je u Crnoj Gori je godina ozbiljih radova, a cijela džava je jedno ozbiljno gradilište", kazao je premijer.

Izvođač radova je sarajevska kompanija „Euro asfalt“, a ukupna vrijednost te faze je 34,7 miliona eura.

Do sada je na projektu povezivanja Berana i Kolašina preko Bjelasice rekonstruisan put od Berana do Lubnica dužine 10,3 kilometara, a ranije devet kilometara puta od Kolašina do Jezerina.

Galerija

Bonus video: