"NA EVROVIZIJI ZARAĐUJEMO NOVAC"

Vulić: Izvinjavam se svima koji su me pogrešno shvatili

"U jednom momentu eksplodirate, jer nemate nikog da vas zaštiti već godinama i da kaže: "Stanite, pustite te ljude da rade svoj posao". U jednom momentu sam eksplodirao, sve što se skupilo napisao sam u par rečenica, koje očigledno nijesu bile dovoljno shvaćene", objasnio je Vulić
51 pregleda 0 komentar(a)
Sabrija Vulić, Foto: Filip Roganović
Sabrija Vulić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.05.2017. 09:56h

Šef crnogorske delegacije na Evroviziji, Sabrija Vulić, uputio je izvinjenje svima onima koji su pogrešno shvatili suštinu njegove poruke koju je objavio na društvenoj mreži Fejsbuk, a nakon negativnih reakcija na nastup crnogorskog predstavnika Slavka Kalezića, piše portal RTCG.

Vulić je, komentarišući negativne reakcije na Kalezićev nastup, na svom Fejsbuk profilu napisao da je Slavko veličanstveno predstavio Crnu Goru, te da dušmani slave što se nije plasirao u finale.

"Nažalost, noćas će dušmani da slave. To je u maloj Crnoj Gori, gdje je krivica biti "drugačiji" u svakom smislu, normalna stvar, jer zbog svoje nesposobnosti majmuni (uz svo dužno poštovanje prema majmunima) ne mogu da shvate tvoj umjetnički pristup", jedna je od poruka sa Vulićevog Fejsbuk profila.

Navodeći kako je godinama unazad odlazak crnogorske delegacije na Evroviziju propraćen "salvom uvreda na društvenim mrežama", Vulić je, gostujući u Jutarnjem programu RTCG-a, rekao da je nakon svega želio da "izbaci svu "safru" koja se godinama skuplja".

"Negdje u tri ujutro kad ste iscrpljeni, želite da izbacite svu safru koja se godinama skuplja. Sve te salve uvreda na račun porodice, kletve na račun bliže familije. U jednom momentu eksplodirate, jer nemate nikog da vas zaštiti već godinama i da kaže: "Stanite, pustite te ljude da rade svoj posao". U jednom momentu sam eksplodirao, sve što se skupilo napisao sam u par rečenica, koje očigledno nijesu bile dovoljno shvaćene", objasnio je Vulić.

Stoga se izvinio zbog pogrešno shvaćene poruke koju je želio uputiti.

"Izvinjavam se svima onima koji su me pogrešno shvatili, koji nijesu shvatili suštinu moje poruke. Rijetki su oni koji su me podržali, koji su shvatili što sam htio da napišem. Niko nije htio da me odbrani i da kaže da radim svoj posao", rekao je Vulić.

On je istakao i da ovogodišnja Evrovizija nije ova ništa drugačija od prethodnih, te da se "uvijek diže frka oko evrovizijskih nastupa".

"Barem je tako u posljednjih šest godina, otkad sam ja član delegacije. Ja samo radim svoj posao. Niti pjevam, niti komponujem, niti biram izvođača", rekao je Vulić.

Na Evroviziji ne trošimo, već zarađujemo pare

Vulić je podsjetio da je u posljednjih šest "mala Crna Gora bila dva puta u finalu".

"Belgija nije bila osam godina u finalu i niko ih tamo nije vrijeđao. To je muzičko takmičenje, a poenta cijele priče je promocija naše zemlje. To je jedan od najgledanijih prenosa. Mi ne trošimo pare na Eurosongu, mi zarađujemo pare, jer pravimo promociju države", rekao je Vulić, i podsjetio na stotine Slavkovih intervjua u kojima je pomenuo Crnu Goru, kao i na uspjeh njegove pjesme na Jutjubu, koja ima skoro dva i po miliona pregleda.

Kad je riječ o troškovima, on je kazao da je potrošeno 115.000 eura.

"Od čega je 26.000 otišlo na plaćanje prenosa, odnosno kotizaciju za učestvovanje. Za promociju zemlje na Eurosongu to nijesu neka ogromna sredstva", rekao je Vulić.

On je kazao i da nije važno da li će na Evroviziju ići on ili neko drugi iz RTCG-a, već da je najvažnije da učestvujemo na takmičenju.