I Savjet će o "majmunima"

Vulić je ranije na svom Fejsbuk profilu nazvao “majmunima” sve građane, koji su na društvenim merežama vrijeđali njega i predstvanika Crne Gore na Eurosongu Slavka Kalezića
54 pregleda 33 komentar(a)
Sabrija Vulić
Sabrija Vulić
Ažurirano: 17.05.2017. 05:59h

Dio članova Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG) osudio je istup šefa delegacije Eurosonga Sabrije Vulića, nazivajući ga neprimjerenim i uvrjedljivim.

Član Savjeta Mimo Drašković smatra da Savjet treba da predloži generalnoj direktorici RTCG Andrijani Kadiji da pokrene disciplinski postupak protiv Vulića i donese adekvatne kaznene mjere.

“Imajući u vidu činjenicu da kompletan crnogorski tim koji učestvuje na Eurosongu predstavlja kako RTCG tako i državu Crnu Goru, a samim tim i njene građane, komentar g. Vulića smatram neprikladnim i izuzetno uvredljivim”, kazao je Drašković “Vijestima”.

Vulić je ranije na svom Fejsbuk profilu nazvao “majmunima” sve građane, koji su na društvenim merežama vrijeđali njega i predstvanika Crne Gore na Eurosongu Slavka Kalezića. Takva izjava je naišla na osude crnogorske javnosti.

Član savjeta Goran Đurović smatra da takve izjave sebi ne mogu dozvoliti ljudi koji rade u javnom servisu, ali da je rješavanje ovog pitanja u nadležnosti Kadije. On je “Vijestima” kazao da vjeruje da će Kadija hitno preduzeti adekvatne mjere kako se ne bi ponavljali ovakvi incidenti koji iritiraju javnost. Ona juče nije odgovarala na pozive i SMS novinara “Vijesti”.

Savjet je prije godinu raspravljao o statusima na fejsbuk profilu novinara TVCG Zorana Lekovića, koji je NVO sektor shvatio kao uvredljive. Leković nije sankcionisan, jer je to učinio na svom privatnom fejsbuk nalogu, kao građanin, a ne kao predstavnik RTCG.

Đurović je pojasnio da se Savjet RTCG bavio fejsbuk komentarima novinara Lekovića jer je dobio formalni prigovor gledalaca i morao se o njemu izjasniti.

Član Savjeta Milan Radović kazao je “Vijestima” da je na njegovu inicijativu došlo do definisanja pravilnika za odabir kandidata za Eurosong kako se ne bi slali rođaci zaposlenih u RTCG i to bez ikakve procedure. To je inicirao prije dvije godine, kada je na Eurosong poslat sin bivšeg direktora Javnog servisa Rada Vojvodića, sa grupom “Highway”.

Tvrdi da je tražio informacije i izvještaje sa ove Evrovizije, o čemu će raspravljati na sljedećoj sjednici Savjeta.

Vulić: Savjet da se bavi i uzrocima

Vulić je “Vijestima” kazao da vjeruje da će se Savjet, “istini za volju malo kasno”, baviti i uzrocima, ne samo posljedicama i da će zaštiti radnike koji su više godina pod hajkom medija i društvenih mreža.

“Moj post, možda u jednoj riječi nepromišljen, odnosio se samo na one, koji već godinama, a posebno u posljednje vrijeme neprimjerenim, uvrjedljivim i komentarima nedostojnih civilizovanog čovjeka, vrijeđaju mene, moju porodicu, moju vjersku i nacionalnu pripadnost, kao i moje kolege... Post se, kako su zlonamjerni protumačili, nikako ne odnosi na sve one koji su nezadovoljni nastupom, jer ukusi su različiti”, kazao je Vulić.

Bonus video: