Žabljak: Konkretne aktivnosti oko uređenja grada

Odlučeno je da ugostiteljska privreda tokom cijele sezone uređuje prostor oko svojih objekata a sav prikupljeni otpad će na gradsku deponiju odvoziti zaposleni u Komunalnom preduzeću
106 pregleda 0 komentar(a)
Nacionalni park Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Nacionalni park Durmitor, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 16.05.2017. 13:37h

Nakon što je Ministarstvo turizma i NTO nedavno angažovala dron koji je locirao veliki broj divljih deponija smeća, kako na prostoru NP „Durmitor“ tako i na drugim turistički atraktivnim lokalitetima u žabljačkoj opštini, danas je održan sastanak predstanika NP „Durmitor“, JP „Nacionalni parkovi Crne Gore“ lokalne Turističke organizacije, lokalne uprave, Komunalnog preduzeća, planinarskog saveza i Gorske službe spašavanja.

Dogovorene su i precizirane aktivnosti kako bi ovaj turistički centar spremno dočekao glavnu turističku sezonu, kaže koordinatorka aktivnosti, direktorica TO Žabljak Vanja Krgović Šarović, koja je inicirala ovaj sastanak.

"Dogovoreno je da se 26. maja izvede opsežna akcija čišćenja grada u koju će se uključiti zaposleni u ovdašnjim institucijama, škole i građanstvo. Zajedno sa predstavnicima lokane uprave ćemo sačiniti plan i dinamiku aktivnosti kako za taj datum tako i za ubuduće. Odlučeno je da ugostiteljska privreda tokom cijele sezone uređuje prostor oko svojih objekata a sav prikupljeni otpad će na gradsku deponiju odvoziti zaposleni u Komunalnom preduzeću. Komunalno preduzeće se obavezalo da na frekfentnim pozicijama, tokom trajanja turističke sezone, postavi kontejnere koje će redovno prazniti", kaže Šarović i ističe da su sve institucije iskazale spremnost i da je NP „Durmitor“ već počeo sa aktivnostima uspostavljanja prohodnosti i markiranju planinarskih staza.

Doprinos ljepšem izgledu ovog prostora daće i akcija „Neka bude čisto“, kaže Radenko Radulović, direktor Komunalnog preduzeća koje je nosilac aktivnosti na sprovođenje te akcije.

Bonus video: