Predavanje o radu sa djecom sa posebnim potrebama

Dipl. defektolog - somatoped Ivan Ljesar, je govorio o tri poremećaja, cerebralna paraliza, intelektualna ometenost i o poremećaju iz autističnog spektra, koja su vrlo česta i zastupljena u inkluzivnom obrazovanju
165 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2017. 13:22h

“Specifičnosti funkcionisanja ometene djece“, naziv je predavanja danas održano u OŠ “Ilija Kišić” u Zelenici.

Predavanju, koji je dio projekta projekta “Indeksom do inkluzivne kulture u vaspitno-obrazovnim ustanovama u Crnoj Gori”, prisustvovali su predstavnici stručnih službi osnovnih škola i srednješkolskog centra „Ivan Goran Kovačić“, vrtića „Naša radost“ i Dječijeg doma „Mladost“ u Bijeloj, kao i nastavnici, vaspitači i asistenti koji rade sa djecom po inkluzivnom modelu.

Dipl. defektolog - somatoped Ivan Ljesar, je govorio o tri poremećaja, cerebralna paraliza, intelektualna ometenost i o poremećaju iz autističnog spektra, koja su vrlo česta i zastupljena u inkluzivnom obrazovanju. Nakon predavanja, uslijedio je interaktivni dio koji je vodila dipl. defektološkinja Svetlana Vukašinović.

Prije predavanja,u društvu direktora škole Đorđija Radovića,tridesetak gostiju obišlo je prostorije u kojima se edukuju djeca sa posebnim obrazovnim potrebama i upoznali se sa načinom i metodom rada defektologa i asistenata sa tom djecom.

Galerija

Bonus video: