CeMI: Konkurs za dodjelu malih grantova trajaće do 20. maja

Konkurs je, kako se navodi, raspisan u okviru projekta „Unaprjeđenje kapaciteta organizacija civilnog društva i sistema zaštite potrošača u Crnoj Gori - ZAŠTITI.ME“
59 pregleda 0 komentar(a)
Cemi, Foto: PR Centar
Cemi, Foto: PR Centar
Ažurirano: 16.05.2017. 09:57h

Konkurs za dodjelu malih grantova nevladinim organizacijama (NVO) za podršku organizacijama civilnog društva i jačanje njihovih kapaciteta u zajednici u cilju podizanja svijesti i unapređenja pružanja usluga građanima u području zaštite potrošača trajaće do 20. maja.

To je saopšteno iz NVO Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) koji je, u partnerstvu sa Centrom za zaštitu potrošača (CEZAP), Crnogorskom LGBTQ asocijacijom Queer Montenegro i Mrežom za afirmaciju evropskih integracionih procesa (MAEIP), raspisao konkurs.

Konkurs je, kako se navodi, raspisan u okviru projekta „Unaprjeđenje kapaciteta organizacija civilnog društva i sistema zaštite potrošača u Crnoj Gori - ZAŠTITI.ME“.

„Prijedlozi projekata se odnose na sjevernu i južnu regiju Crne Gore vrijednosti od pet do 15 hiljada eura i mogu se dostaviti najkasnije 20. maja do 23:59 sati“, kaže se u tekstu konkursa.

Pravo učešća na ovom konkursu imaju NVO organizacije registrovane u skladu sa Zakonom o nevladinim organizacijama koje ispunjavaju kriterijum da su registrovane kao udruženja građana najmanje godinu dana prije isteka roka za dostavljanje prijedloga projekata na ovom konkursu.

„Organizacije moraju da imaju sjedište u Crnoj Gori, da su direktno odgovorne za pripremu i upravljanje projektom, sa partnerima (ukoliko su predviđeni projektom), a ne da nastupaju kao posrednici, kao i da imaju godišnji promet manji od 30 hiljada eura“, precizira se u tekstu konkursa.

Na zvaničnim sajtovima NVO CeMI, CEZAP i Queer Montenegro se nalaze detaljnije informacije o konkursu, kao i sva potrebna dokumentacija za prijavljivanje na konkurs: www.cemi.org.me, www.cezap.org, www.queermontenegro.org.

Bonus video: