Djecu u podgoričke vrtiće možete upisati i elektronski

Navodi se da je prednost elektronskog upisa i obavještavanje roditelja/staratelja, putem e-maila o rasporedu djece u vaspitne grupe
58 pregleda 1 komentar(a)
vrtić Zagorič, Foto: Podgorica.me
vrtić Zagorič, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 15.05.2017. 10:30h

Za upis u podgoričke vrtiće preko portala eUprave od ove godine dostupna je usluga elektronskog upisa djece koja su pohađala predškolsku ustanovu (obnavljanje upisa), saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Oni su podsjetili da je upis u većinu predškolskih ustanova počeo danas i trajaće do 1. juna.

Iz Ministarstva pojašnjavaju da usluga elektronskog upisa predstavlja pilot projekat tog resora i Ministarstvo javne uprave.

„Korišćenjem elektronskog servisa roditeljii/staratelji putem portala eUprave - www.euprava.me (Obrazovanje¬->Predškolsko) mogu popuniti zahtjev za obnavljenje upisa, odštampati ga i dostaviti u vaspitnu jedinicu koju dijete pohađa“, precizira se u saopštenju.

Navodi se da je prednost elektronskog upisa i obavještavanje roditelja/staratelja, putem e-maila o rasporedu djece u vaspitne grupe.

Saopšteno je da je prilikom upisa djece u vrtiće potrebno rukovoditi se principom jednakih šansi i omogućiti svoj zainteresovanoj djeci da budu upisana u javne predškolske ustanove.

"Ministarstvo prosvjete u fokus cjelokupnog sistema ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja stavlja najbolji interes djece i potrebe roditelja. Samim tim stvaramo uslove da prioritet u predškolskom obrazovanju budu njega, ishrana, bezbjednost i kvalitet vaspitno-obrazovnog rada", kazali su iz tog Vladinog resora.

Bonus video: