Izabrani najbolji recitatori u Nikšiću

Za kreativan nastup pohvaljeni su Maksim Delibašić iz “Braća Ribar”, Mia Vračar i Nađa Spasojević iz “Ratko Žarić”, Sara Ćetković i Irina Raičević iz škole “Radoje Čizmović”, kao i Anja Lalatović iz “Olga Golović”
173 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić grad, grad Nikšić, Foto: Foto Srđo
Nikšić grad, grad Nikšić, Foto: Foto Srđo
Ažurirano: 16.05.2017. 10:48h

Na 42.smotri recitatora u Nikšiću, u organizaciji Dječjeg saveza, učestvovalo je 60 učenika iz 14 osnovnih i tri srednje škole. Pobjednici opštinskog takmičenja predstavljaće Nikšić na državnom prvenstvu koje će biti održano 7.juna u Beranama.

U najmlađoj kategoriji, od prvog do petog razreda, prvo mjesto je osvojila Ivona Garčević iz škole “Olga Golović”, dok je drugo i treće mjesto pripalo učenicama “Luka Simonović” - Mariji Sarić i Eni Radoičić. Janko Kankaraš, iz škole “Braća Labudović” najbolji je recitator u kategoriji od šestog do devetog razreda, dok su drugo mjesto podijelile Žana Radulović iz Župe, iz škole “Dušan Bojović”, i Vukić Antović iz “Braća Ribar”. Trece mjesto su osvojile Anastasija Marković i Marina Milić, iz škole "Mileva Lajović Lalatović", odnosno "Olga Golović".

Kada su srednjoškolci u pitanju prvo mjesto osvojila je Lejla Bećirović iz Prve srednje stručne škole, dok je drugo mjesto pripalo gimnazijalcu Iliji Vujačiću i Borisu Todoroviću iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole. Gimnazijalka Miljana Gardašević bila je treća.

Za kreativan nastup pohvaljeni su Maksim Delibašić iz “Braća Ribar”, Mia Vračar i Nađa Spasojević iz “Ratko Žarić”, Sara Ćetković i Irina Raičević iz škole “Radoje Čizmović”, kao i Anja Lalatović iz “Olga Golović”.

“Takmičenje se održava od 1975.godine zahvaljujući direktorima škola, djeci koja pokazuju veliko interesovanje za ovaj vid takmičenja, nastavnicima–mentorima i stručnom žiriju”, kazala je Ratka Radunović, sekretar Dječjeg saveza.

Bonus video: