Herceg Novi: Od ponedjeljka počinju restrikcije vode

Prema riječima nadležnih u Opštini restrikcije bi trebalo da budu blaže nego lani, kada su zabilježeni najpovoljniji uslovi snabdijevanja vodom proteklih decenija
51 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 14.05.2017. 10:31h

Hercegnovljani će od ponedjeljka do 4 juna imati restriktivni sistem vodosnabdjevanja. Zbog redovnog godišnjeg remonta postrojenja i čišćenja hidrotehničkog tunela Trebinje – Plat, potrošači 20 dana neće dobijati 450 l/sec vode iz sistema Trebišnjica Plat.

Prema riječima nadležnih u Opštini restrikcije bi trebalo da budu blaže nego lani, kada su zabilježeni najpovoljniji uslovi snabdijevanja vodom proteklih decenija.

Iz hercegnovskog Vodovoda obavještavaju da će u ovom periodu raspolagati sa 160 l/s sa izvorišta Opačica, 60 l/s iz filterskog postrojenja u Mojdežu koje dobijaju sa vodoizvorišta u Karasovićima i 50 l/s iz Regionalnog vodovoda.

Potrošači će dnevno imati vodu od 2 do 12 sati, a mještani Bijele i Kamenara imaće uredno vodosnabdjevanje zbog preuzimanja vode iz Regionalnog vodovoda,

Potrošači od Sutorine do Savine vodu će dobijati ujutro od 7 i uveče od 19 sati u trajanju od tri do šest sati. Potrošači koji se snabdjevaju sa rezervoara Stanišića Dubrava vodu će imati u trajanju od 2 do 4 sata.

Potrošači od Meljina do Bijele vodu će dobijati od 5 i 17 sati u trajanju od 3 do 6 sati. Naselja Sušćepan, Ratiševina, Sćepoševići i Žvinje će se snabdjevati cisternama.

Iz hercegnovskog Vodovoda mole potrošače da racionalno koriste vodi, kako bi je mogli isporučivati u navedenim terminima.

Bonus video: