Budi human: Operateri još nisu uplatili novac od Teletona

Fondacija podsjeća da su se operateri obavezali da će novac Fondaciji uplatiliti najkasnije 50 dana od datuma obračuna
54 pregleda 1 komentar(a)
Teleton, Foto: Filip Roganović
Teleton, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.05.2017. 08:46h

Na računu Fondacije Budi human, u vezi sa akcijom Teleton, u ovom trenutku je 158 hiljada eura i to je novac koji su tokom humanitarne večeri uplatile društveno odgovorne kompanije, saopštili su iz te fondacije.

"Prema preliminarnim podacima operatera koji su i objavljeni tokom humanitarne večeri od poziva i sms očekuje se još oko 208.000 eura od sva tri operatera. Ta svota uključuje i 100 000 eura od SMSova upućenih za Selenu Mandić. Ni jedan mobilni operater do sada, međutim, nije uplatio sredstva na račun Fondacije", navodi se u saopštenju.

Fondacija podsjeća da su se operateri obavezali da će novac Fondaciji uplatiliti najkasnije 50 dana od datuma obračuna.

"Taj rok potreban je da bi operateri naplatili novac od sms-ova i poziva od korsnika koji su ih slali ili pozivali humanitarni broj. Fondacija je u stalnom kontaktu sa operaterima koji su saopštili da je naplata sredstva prikupljenih preko donatorkih linija u finalnoj fazi i da će do kraja mjeseca novac biti uplaćen na račun Fondacije od strane mobilnih operatera. Kako novac bude uplaćivan javnost će odmah biti obavještavana. Sa računa Fondacije do sada nije isplaćivan novac jer nije bilo zahtjeva. Podjećamo da sredstva prikupljena na Teletonu, mogu biti korišćena isključivo za liječenje djece oboljele od karcinoma kojoj je potrebno da se liječe u inostranstvu, a Fond zdravstva iz bilo kog razloga ne pokriva troškove liječenja", objašnjava Fondacija.

Fondacija je navela i da informaciju o stanju na računu, uplatama i isplata javnost može da dobije u svakom trenutku i Fondacija u vezi sa tim stoji na raspolaganju svima.

"U narednih desetak dana očekujemo finalizaciju portala Fondacije Budi human koji će se nalaziti na adresi www.budihuman.me. Fondacija će, kad portal bude aktivan, detaljno obavijestiti javnost o njegovim mogućnostima kao i online provjeri transparentnosti", zaključuje Goran Jovanović iz Fondacije.

Bonus video: