Novom ponudom žele da privuku turiste

“TO Kolašin intenzivno radi na pripremama za ljetnju sezonu. Uprkos lošoj finansijskoj situaciji, već u drugoj polovini marta predstavili smo turističku ponuda na sajmu u Tirani. U cilju privlačenja većeg broja posjetilaca, TO je sklopila ugovor sa Savezom udruženja penzionera Crne Gore i Fondom PIO o boravku penzionera u Kolašinu”, kazala je Brajovićeva
0 komentar(a)
kolašin, Foto: Wikipedia
kolašin, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 13.05.2017. 19:23h

Nadležni u Kolašinu osmisliće vanpansionsku ponudu za turiste za predstojeće ljeto.

Iz Turističke organizacije (TO) najavljuju da će uskoro, zajedno sa Centrom za kulturu, početi sastanke sa predstavnicima turističke privrede, kako bi obogatili vanpasionsku ponudu.

Direktorica TO Marija Brajović kaže da će i ove godine podržati većinu manifestacija, ali da će podrška biti ograničena finanijskim mogućnostima.

“TO Kolašin intenzivno radi na pripremama za ljetnju sezonu. Uprkos lošoj finansijskoj situaciji, već u drugoj polovini marta predstavili smo turističku ponuda na sajmu u Tirani. U cilju privlačenja većeg broja posjetilaca, TO je sklopila ugovor sa Savezom udruženja penzionera Crne Gore i Fondom PIO o boravku penzionera u Kolašinu”, kazala je Brajovićeva.

Precizirala je da će sedmodnevni boravak penzionera koštati 107 eura, od juna do oktobra, uz mogućnost odloženog plaćanja.

Brajovićeva kaže da je zadovoljna i proteklom turističkom sezonom i ističe da je ostvareno 18 odsto više noćenja nego lani.

Navodi da su inostrani turisti ostvarili trećinu noćenja.

Brajovićeva ističe da samo dio hotela i vlasnika privatnog smještaja ispunjava obaveze prema TO.

“Prisutni su problemi u naplati prihoda, o čemu svjedoče jako niski prilivi po osnovu boravišne takse, koju plaćaju izdavaoci turističkog smještaja. TO Kolašin je u prvih pet mjeseci tekuće godine, od 50 registrovanih izdavaoca privatnog smještaja, prihodovala svega 879 eura“.

Bonus video: