Oprez zbog mokrih i klizavih puteva

Na magistralnom putu M-2 Podgorica - Kolašin, zbog sanacije mosta Melještak, promijenjen je režim saobrćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni
0 komentar(a)
mokri putevi, Foto: Shutterstock
mokri putevi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.05.2017. 06:24h

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a ima zastoja i ograničenja u mjestima gdje se izvode radovi, saopšteno je iz Auto moto saveza.

Na magistralnom putu M-2 Podgorica - Kolašin, zbog sanacije mosta Melještak, promijenjen je režim saobrćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Podgorica - Cetinje, lokalitet Kruševo Ždrijelo - kružni tok Cetinje, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i potpuno obustavljen u terminima od osam sati i 50 do minuta do deset sati i 50 minuta i od 13 sati i 50 minuta do 15 sati i 20 minuta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Podgorica - Cetinje, lokalitet tunel Mekavac, saobraća se jednosmjerno za sve vrste vozila, osim za teška teretna vozila, kamione sa prikolicom i vozila čija visina prelazi 3,5 metara, koji mogu koristiti alternativne puteve.

Na magistralnom putu Cetinje - Budva, lokalitet kružni tok Cetinje - treća traka Obzovica, biće obustavljen saobraćaj od osam sati i 50 minuta do deset sati i 50 minuta i od 13 sati i 50 minuta do 15 sati i 20 minuta. Mimo tih termina, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na dionici Brajići - Lapčići na magistralnom putu Cetinje - Budva obustavlja se saobraćaj od devet sati i deset minuta do 11 sati i deset minuta i od 14 sati i deset minuta do 15 sati i 40 minuta. Mimo ovih termina, saobraća se uz semaforsku signalizaciju jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Cetinje - Budva, dionica Košljun - Zavala, obustavlja se saobraćaj od devet sati i 30 minuta do 11 sati i deset minuta i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 40 minuta.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta Crkvice - Vrulja, saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od devet do 11 i od 13 do 15 sati.

Na magistralnom putu M-6 Vraćenovići - Deleuša, saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od 11 do 15 sati, zbog radova.

Na magistralnom putu Ribarevina - Podgorica privremeno se, zbog sanaije oštećenih dilatacionih spojnica na mostova, odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Ilino brdo - Vilusi saobraća se naizmjenično jednom trakom uz semaforsku signalizaciju.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežešnik auto puta Bar - Boljare na prvoj sekciji Smokovac - Uvač - Mateševo obustavljen je saobraćaj za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Na dionici 1.4 auto puta Bar - Boljare, na regionalnom putu R-19 dionica Bioče - Klopot, doći će do promjene režima saobraćaja za sve vrste vozila, u trajanju ne dužem od 30 minuta od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Na regionalnom putu R-1, dionica Cetinje - Njeguši promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj je za sve vrste vozila totalno obustavljen od osam do deset i od 14 do 16 sati, osim nedjeljom.

Zbog sanacije klizišta Besnik i sanacije zida i kosine na lokalitetu Zeleni na magistralnom putu M-2, dionica Rožaje - Špiljani, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Ribarevina - Mojkovac u mjestima Lepenac i Stevanovac promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu Šćepan Polje - Plužine - Nikšić - Danilovgrad, zbog geotehničkih radova, režim saobraćaja biće promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Do 31. maja je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu gdje se radi na dionicama Risan - Perast i Herceg Novi - Kamenari u Bijeloj.

Na putu Meljine - Petijevići - Sitnica, na potezu od Poda do Kamenog u dužini od pet kilometara, biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila od devet do 15 sati, zbog održavanja automobilske trke "Podi 2017".

Na dionici Kotor - Sveti Stasije biće obustavljen saobraćaj od sedam sati i 20 minuta do osam sati i deset minuta i od devet sati i 50 minuta do 11 sati i 50 minuta zbog održavanaja Međunarodnog prvenstva Crne Gore u drugom triatlonu.

Iz istog razloga biće obustavljen saobraćaj i na dionicama Kamenari - Kotor i Vilusi - Grahovo - Lipci, priključenje u Lipcima, od osam do deset sati i 30 minuta.

Bonus video: