Krivokapić čestitao nagrađenim novinarima

Krivokapić podsjeća da o stanju sloboda medija najbolje govori činjenica da je Crna Gora na ljestvici Reportera bez granica 40 mjesta iza Srbije i BiH.
1 komentar(a)
EU info, dodjela nagrada, Foto: Luka Zeković
EU info, dodjela nagrada, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.05.2017. 12:31h

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić je novinarima Jeleni Jovanović i Ivanu Čađenoviću iz dnevnog lista „Vijesti“ i Mileni Perović Korać i Milki Tadić Mijović iz Centra za istraživačko novinarstvo, uputio čestitku povodom osvajanja nagrada EU za istraživačko novinarstvo u kojoj se kaže:

“U vremenu punom rizika i izazova jedna od najopasnijih i najzahtjevnijih profesija jeste bavljenje istraživačkim novinarstvom. Ti izazovi su još i veći u državi, jedinoj u Evropi u kojoj još uvijek nije srušen berlinski zid, u kojoj se u kontinuitetu urušavaju institucije i osnažuje autokratija kao model vladanja. Obrađivanjem i otkrivanjem pojava, radnji i afera sakrivenih od očiju javnosti posebno u oblasti kriminala, korupcije i raznih oblika socijalnih anomalija, istraživački novinari imaju mnogo kompleksnije zadatke od ostalih poslenika javne riječi, i u zavisnosti od važnosti informacije, rizik po njihovu ličnu bezbjednost je time i veći", saopštio je Krivokapić.

On podsjeća da o stanju sloboda medija najbolje govori činjenica da je Crna Gora na ljestvici Reportera bez granica 40 mjesta iza Srbije i BiH.

"Vaš profesionalan odnos i djelovanje je svojevrstan društveni korektiv u situaciji kada država i druge javne institucije nijesu u stanju ili ne žele da reaguju na društvene anomalije i suoče se sa kriminalom i korupcijom kao najvećim problemima sa kojima se susreće naše društvo i za čije se rješavanje mora što hitnije pronaći rješenje. Ovom prilikom, u ime Socijaldemokratske partije Crne Gore i u svoje lično ime upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom osvojenih nagrada, u želji da i dalje na jednako kvalitetan i profesionalan način obavljate ovaj, za naše društvo, nemjerljivo koristan posao.”", zaključuje se.

Bonus video: