Pljevlja: Uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi

Crvni krst će uručiti i poklone djeci rođenoj u nedelji Crvenog krsta
151 pregleda 0 komentar(a)
Dobrovoljni davaoci krvi, Foto: Goran Malidžan
Dobrovoljni davaoci krvi, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 11.05.2017. 11:49h

Povodom 11. maja Dana dobrovoljnih davalaca krvi, Opštinska organizacija Crvenog krsta u Pljevljima danas je uručila priznanja dobrovoljnim davaocima, koji su dragocjenu tečnost dali 10, 20, 30, 40 i 50 puta.

Za pedeset puta datu krv priznanje Crvenog krsta uručeno je Blagoju Krsmanoviću, a za 40 puta datu krv priznanje su dobili Veselin Vemić i Milko Stanić.

Za 30 i više puta datu krv priznanje su dobili, Goran Dragaš, Miloje Potpara, Jadranko Kečina, Velimir Vuković, Slaviša Ćurčić, Milisav Gogić i Predrag Cvekić.

Za dvadeset puta datu krv priznanje Crvenok krsta CG dobili su Blažo Palibrk, Borislav Lončarević, Muhidin Vlahovljak, Fadil Žiga, Milan Grbović, Mirčeta Gačević, Asad Talić, Rajko Kotlaja, Jovica Vraneš, Nurija Duraković I Zoran Radović.

Za deset puta datu krv Opštinsko i priznanje Crvenog krsta Crne Gore dobili su Danko Čabarkapa, Zoran Čosović, Mladen Šćepanović i Boško Srdanović, Igor Čolović, Radmilo Danilović, Miloš Šarančić i Goran Tošić.

Predsjednik Crvenog krsta u Pljevljima Zoran Marković, kazao je da su pljevaljski davaoci između dva praznika krv dali oko 900 puta, odnosno ukupno su donirali oko 450 litara krvi.

Povodom Dana dobrovoljnih davalaca krvi danas je organizovana akcija, tokom koje je prikupljeno 11 jedinica krvi.

U okviru nedjelje Crvenog krsta, koja traje do 15 maja aktivisti Crvenog krsta u Pljevljima obići će stare u gradu I na selu I uručiti im pkete sa osnovnim životnim namirnicama, a volonteri će u pljevaljskim osnovnim školama održati predavanja.

Crvni krst će uručiti i poklone djeci rođenoj u nedelji Crvenog krsta.

Bonus video: