Nikšić: Priznanja najaktivnijim dobrovoljnim davaocima krvi

U subotu će biti održano opštinsko takmičenje iz prve pomoći
0 komentar(a)
Crveni krst, priznanja, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Crveni krst, priznanja, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 11.05.2017. 13:01h

Opštinska organizacija nikšićkog Crvenog krsta uručila je priznanja najaktivnijim dobrovoljnim davaocima krvi. Priznanja je dobilo 28 davaoca koji su 20 i 18 njih koji su 30 puta dali dragocjenu tečnost. Željko Mirković i Radovan Petranić su se čak 50 puta upisali kao dobrovoljni davaoci krvi, a Aleksandar Vujković, Zoran Janković i Dragan Simović, 40 puta.

U sklopu „Nedjelje Crvenog krsta“ prostorije opštinske organizacije posjetili su mališani iz vrtića “Pčelica” za koje je organizovana i radionica, a omladinci Crvenog krsta, inspirisani emisijom 'Dnevnica', radili su u raznim privatnim firmama kako bi zaradili 'dnevnicu' koja će biti uplaćena Udruženju mladih sa hendikepom. Sjutra će u kafiću “Propaganda” biti održano humanitarno karaoke veće, a novac će takođe biti uplaćen osobama sa invaliditetom.

U subotu će biti održano opštinsko takmičenje iz prve pomoći, a aktivnosti povodom ”Nedjelje Crvenog krsta”, koja se ove godine održava pod sloganom „Svuda za svakoga“, biće završene u nedjelju, 14.maja, kada je planirano druženje sa pripadnicima romske i egipćanske populacije pod nazivom „Zajedno možemo mnogo“.

Bonus video: