Bijelo Polje: Uručene nagrade najboljim sportistima

Uručivanju nagrada nisu prisustvovali predstavnici atletičara
406 pregleda 0 komentar(a)
Sa dodjele nagrada, Foto: Jadranka Ćetković
Sa dodjele nagrada, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.02.2019. 14:58h

Nagrade najboljim sportistima i sportskim radnicima bjelopoljske opštine svečano su uručene danas u sali hotela “Franca”. Najboljem sportisti za 2018. godinu nagradu – odbojkašu Ljubomiru Popoviću nagradu je uručio predsjednik Opštine Petar Smolović.

Najbolji klub je OK Jedinstvo, osvajač Kupa i Prvenstva Crne Gore i učesnik Lige šampiona, trener Osman Erović ( AK Jedinstvo i selektor reprezentacije Crne Gore).

Za najperspektivnijeg sportistu izabran je Risto Drobnjak, dok je najbolji sportski radnik Slobodan Šebek, sportski direktor OK Jedinstvo.

Udruženje sportskih novinara Bijelog Polja i Javna ustanova Centar za sport i rekreaciju su izabrali i nekoliko mladih sportista koji su ostvarenim rezultatima u prošloj godini skrenuli pažnju na sebe.

To su košarkaš Vasilije Vučinić, rukometaš Nikola Jelić, atletičar Boris Vujošević i Edin Erović, fudbaler Rijad Džafić, rukometašica Ema Kolić, džudiskinja Kristina Milićević, bokseri Zdravko Vlaović i Darko Mrdović. Priznanje u ovoj kategoriji dobio je i novi član Paraolimpijske reprezentacije Crne Gore Adnan Kujović. Posthumno, za zasluge u doprinosu razvoja bjelopoljskog sporta dobio je Nebojša Milošević, košarkaš koji je ponikao u Jedinstvu, a kasnije bio istaknuti igrač većeg broja klubova i košarkaški funkcioner.

U ime Udruženja sportskih novinara sportiste i brojne goste je pozdravio predsjednik tog udruženja Milovan Novović.

Uručivanju nagrada nisu prisustvovali predstavnici atletičara.

Predsjednik Smolović je kazao da u Bijelom Polju ima oko 2500 spotrista i istakao da će Lokalna samourava kao i do sada pomagati razvoj sporta.

Bonus video: