Pejović: Novinari i zaposleni RTV Atlas namjerno oštećeni

Pejović: Nasumičnim pregledom opreme i sredstava, koje je Atlas Media Group kupila za ukupno 7.700 eura, može utvrditi da to vrijedi mnogostruko više
575 pregleda 2 komentar(a)
Duška Pejović, Foto: Boris Pejović
Duška Pejović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.05.2017. 19:22h

Predsjednica Odbora povjerilaca Radio-televizije (RTCV) Atlas u stečaju Dušanka Pejović tražila je od stečajnog upravnika Zdravka Cicmila da poništi ugovor kojim je RTV Atlas prodao sredstva i opremu Atlas Media grupi.

Dva ugovora se odnose na prodaju FM predajnika i opreme za distribuciju radijskog signala za 2.500 eura, kao i prodaju televizijskih sredstava i opreme za 5.289 eura.

"Poništenje oba ugovora o kupoprodaji tražim jer su zaključeni samo dva mjeseca prije uvođenja stečaja u RTV Atlas, čime su radnici kao povjerioci neposredno oštećeni, a opravdano sumnjam da je saugovarač znao ili je morao znati za nesposobnost plaćanja stečajnog dužnika. Postoji i sumnja da je sklapanjem ovih ugovora namjerno došlo do oštećenja povjerilaca. Poseban razlog za poništenje oba ugovora je i to što samo nasumičnim pregledom opreme i sredstava, koje je Atlas Media Group kupila za ukupno 7.700 eura, može utvrditi da to vrijedi mnogostruko više", piše u zahtjevu koji je juče dostavila Privrednom sudu.

Atlas Media grupa je vlasnik RTV Atlasa, a predsjednik grupe je biznismen Duško Knežević.

Pejović je juče od sudije Privrednog suda Miodraga Anđelića, koji vodi postupak, ponovo tražila odlaganje sudskog ročišta, dok ona kao predstavnik zaposlenih ne dobije tražene informacije o poslovanju RTV Atlas.

Od Anđelića ona je između ostalih, zahtijevala i informaciju da li su inspektori Poreske uprave obavili kontrolu u stečajnom postupku RTV Atlas, kako bi se pravilno obračunali neplaćeni porezi i doprinosi, da li je stečajni upravnik izvršio popis imovine televizije i oformio komisiju za vršenje istog, da li je podnio početni finansijski izvještaj televizije i tražila je uvid u dokumentaciju koja sadrži potraživanja Rtv Atlas i izvještaj centralne banke o računima tog medija.

"Sve ovo su preduslovi da bi se ročište za ispitivanje potraživanja moglo održati i povjerioci zaštiti svoje interese", piše Pejovićeva u zahtjevu za odlaganje ročišta.

Stečaj u RTV Atlas je pokrenut početkom marta opve godine na zahtjev Agencije za elektronske medije (AEM). Atlas televizija od septembra prošle godine nema sopstvenu produkciju. Zaposlenima, njih oko 50, se duguje pet i po plata i neuplaćeni doprinosi u zadnjih nekoliko godina. Poreski dug Atlas TV iznosi oko 700. 000 eura.

Do sada je održano jedno ispitno ročište u Privrednom sudu, dok su dva odložena na zahtjev Pejovićeve koju se kolege ovlastile da ih zastupa u ovom postupku. On međutim još nije odmakao od početka jer sud odbija da joj dostavi tražena dokumenta.

Ona je zato juče ponovo dostavila zahtjev za pružanje informacija, uvid u dokumentaciju i odlaganje ispitnog ročišta.

Bonus video: