Pao još jedan tender za kuću Stijovića

Nadležni iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice su poništili i prethodni tender , jer nije bio u skladu sa predviđenim uslovima
51 pregleda 0 komentar(a)
Kuća Stijovića, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kuća Stijovića, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.05.2017. 13:52h

Agencija za izgradnju Podgorice obustavila je tender za rekonstrukciju kuće crnogorskog vajara Rista Stijovića, jer nije pristigla nijedna ispravna ponuda.

Tender , vrijedan 410.000 eura, Agencija je raspisala 13. februara. U rješenju o obustavi postupka javne nabavke navodi se da su, kao neispravne, ocijenjene samostalna ponuda „Bombeton” sa podizvođačima ”Telemont” i “Geopremjer”, kao i ponude firmi „Deco MNE” i „Neimar inženjering” .

Nadležni iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice su poništili i prethodni tender , jer nije bio u skladu sa predviđenim uslovima.

Prethodni tender je bio raspisan prošle godine i bio je procijenjen na 300 hiljada eura. Kuća Stijovića je u lošem stanju, te je “zbog bezbjednosti pješaka i drugih kuća potrebno što hitnije početi sa radovima”. Idejnim rješenjem je predviđena rekonstrukcija stare kuće, dok će u dvorištu biti izgrađena i galerija u kojoj će biti izložena Stijovićeva djela.

Bonus video: