KAZNE ZA NEPOŠTOVANJE OD 30 DO 100 EURA

ZAKONSKA OBAVEZA Od srijede vozač i svi putnici moraju koristiti sigurnosni pojas

Rukovodilac Odsjeka drumskog saobraćaja Dragan Klikovac objasnio je da prema istraživanjima smanjen broj korišćenja sigurnosnih pojasa u gradskim sredinama, pa zato oraganizuju kampanju „Pojas za sve“ koja će imati i preventivne i represivne mjere
326 pregleda 23 komentar(a)
Sigurnosni pojas, Foto: Shutterstock
Sigurnosni pojas, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.05.2017. 23:14h

Korišćenje sigurnosnih pojasa vozača i svih putnika biće obavezno od danas.

“Pojas za sve“ kampanja počinje u srijedu i trajaće do kraja maja, a ima cilj obavezno korišćenje pojasa jer je to zakonska obaveza za sve putnike u vozilu. 

 Kazna za nekorišćenje sigurnosnog pojasa je od 30 do 100 eura.

Rukovodilac Odsjeka drumskog saobraćaja Dragan Klikovac objasnio je da prema istraživanjima smanjen broj korišćenja sigurnosnih pojasa u gradskim sredinama, pa zato oraganizuju kampanju „Pojas za sve“ koja će imati i preventivne i represivne mjere.

 Prema njegovim riječima, cilj kampanje je obavezno korišćenje sigurnosnih pojaseva u vozilima i bezbjednosnih sjedišta za prevoz djece. 

 "Kada je u pitanju preventivna komponenta, štampani su flajeri koji će biti distribuirani od saobraćajne policije", kazao je juče Klikovac, prenosi portal AntenaM. 

 Kako je kazao, distibucija će biti vršena i putem dnevnih novina, biće emitovan promotivni spot kampanje. 

 "Kada govorimo o represivnoj komponenti imaćemo pojačane aktivnosti svakodnevno od svih organizacionih jedinica Uprave policije i to najmanje u dva termina, po četiri časa, svakog dana u narednih 21 dan“, rekao je Klikovac.

 Iz MUP su poručili da neće biti tolerancije i da svi koji ne koriste sigurnosni pojas u toku vožnje biti kažnjeni.

„Neće biti bilo kakve tolerancije ni po pitanju korišćenja pojaseva na prednjim i na zadnjim sjedištima. Upozoravamo sve učesnike u saobraćaju da pojaseve obavezno koriste. Cilj kamapanje jeste da se ukaze na obavezu koja je propisana iz razloga povećanja bezbjednosti“, naglasio je Klikovac.

Preporučujemo za Vas