Razmjenom iskustava do boljih rješenja za prosvjetne radnike

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Šehović je upoznao predstavnike turskog sindikata sa plodnom saradnjom koju taj resor ima sa Sindikatom prosvjetnih radnika Crne Gore, sa kojim zajednički pronalazi najbolja rješenja za položaj prosvjetnih radnika, kao i za obrazovni sistem u cjelini
0 komentar(a)
Ministarstvo prosvjete, sastanak, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ministarstvo prosvjete, sastanak, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 08.05.2017. 14:57h

Razmjena iskustava sindikata prosvjetnih radnika Crne Gore i Turske značajna je za pronalaženje boljih rješenja za podizanje kvaliteta života i uslova rada zaposlenih u prosvjeti, zaključeno je na današnjem sastanku u Podgorici.

Ministar prosvjete, Damir Šehović, razgovarao je danas sa predsjednikom Sindikata prosvjetnih radnika Crne Gore, Zvonkom Pavićevićem i presjednikom Konfederacije sindikata javne uprave i Sindikata prosvjetnih radnika Turske, Alijem Jalčinom sa saradnicima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Šehović je upoznao predstavnike turskog sindikata sa plodnom saradnjom koju taj resor ima sa Sindikatom prosvjetnih radnika Crne Gore, sa kojim zajednički pronalazi najbolja rješenja za položaj prosvjetnih radnika, kao i za obrazovni sistem u cjelini.

“Posebno me raduje što naš sindikat razvija plodnu međunarodnu saradnju koja je sa turskim sindikatom formalizovana nedavno potpisanim Protokolom o saradnji između dva sindikata. Protokol predstavlja dobar osnov za konkretniju saradnju sindikata, kojoj će Ministarstvo pružiti punu podršku”, rekao je Šehović.

On je kazao da očekuje da će uskoro biti upriličen sastanak sa ministrom obrazovanja Turske, kojim bi se, kako je ocijenio, doprinijelo ne samo punoj implementaciji prethodno potpisanog Protokola o saradnji dva sindikata, već i stvorile pretpostavke za konkretniju saradnju između dviju država u oblasti obrazovanja.

Šehović je upoznao predstavnike turskog sindikata prosvjetnih radnika sa odličnim odnosima Crne Gore i Turske baziranim na ekonomskoj sardnji, istakavši posebno važnim ulaganje turske agencije TIKA u obrazovni sistem Crne Gore.

Jalčin je predstavio je turski prosvjeteni sindikat, navodeći da je to najveći sindikat u Turskoj sa tradicijom dugom 25 godina.

„On je pohvalio saradnju sa crnogorskim Sindikatom prosvjetnih radnika sa kojim dijeli zajednički stav o tome da sindikati ne postoje samo radi kritikovanja, već da bi aktivno pronalazili rješenja za pitanja prosvjetnih radnika“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: