Vuković: Sadašnja marionetska vlast ne cijeni borbu Crne Gore protiv fašizma

"Vlast je pod uticajem stranih obavještajnih službi, ambasada, odlučila da Crnu Goru na silu uključi u vojni savez“, kazao je Vuković
100 pregleda 1 komentar(a)
komunisti, Foto: Svetlana Mandić
komunisti, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 08.05.2017. 13:49h

Jugoslovenska komunistička partija Crne Gore (JKP CG) angažovaće sve snage da Crna Gora postane slobodna i nezavisna od stranih saveza, a posebno od NATO pakta. To je saopšteno na konferenciji za novinare koja je organizovana povodom 9.maja, Dana pobjede nad fašizmom.

„Crna Gora je u borbi protiv fašizma, za svoje dostojanstvo i slobodu, dala veliki doprinos, koji sadašnja marionetska vlast ne cijeni. Ona je pod uticajem stranih obavještajnih službi, ambasada, odlučila da Crnu Goru na silu uključi u vojni savez“, kazao je predsjednik JKP CG Vladislav Vuković.

Prema njegovim riječima vlast obmanjuje narod da će im članstvo u NATO savezu donijeti blagostanje, prosperitet i ekonomski razvoj, a iako, kako je kazao, većina naroda u Crnoj Gori slobodu stavlja iznad svih vrijednosti, „krnja Skupština je donijela podaničku odluku o pristupanju NATO paktu“.

„Sadašnja vlast Crnu Goru uvodi u NATO da bi sačuvali svoje nezakonito stečeno bogatstvo i produžili vlast. U svježem je sjećanju građana Crne Gore NATO agresija na Jugoslaviju. Tada je taj 'milosrdni anđeo', bez odobrenja Ujedinjenih nacija, za 78 dana bombardovanja ugasio 1.002 života pripadnika vojske i policije, 2.500 civila, od čega 79 djece, ranio preko deset hiljada stanovnika“, kazao je Vuković.

Upravo te žrtve, kako je istakao, obavezuju Crnu Goru da ne smije stupiti u pomenuti vojni savez.

„Crnoj Gori je potrebna saradnja sa svim zemljama Zapada i Istoka bez uslovljavanja, po provjerenim i potvrđenim principima i potvrđenoj praksi iz prošlosti“, poručio je predsjednik crnogorskih komunista.

Bonus video: