Info punktovi za otvoreno pravosuđe

„Projekat je usmjeren na otvorenost rada sudstva i informisanost građana, a mi ćemo realizovati ukupno 11 info punktova. U gradovima u kojima se nalaze sudovi info punktovi će biti u njihovoj blizini, dok ćemo u ostalim gradovima naći neke frenkventne lokacije“, kazala je Miljane Peković, iz „Civis Diversus“-a
93 pregleda 0 komentar(a)
info punktovi, Foto: Svetlana Mandić
info punktovi, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 08.05.2017. 12:14h

Kako bi građane informisali o sudskim pravilima i procedurama NVO „Civis Diversus“ organizovala je info punktove u Nikšiću i Plužinama, a do kraja juna punktovi će biti organizovani u Podgorici, Danilovgradu i na promorju.

„Projekat je usmjeren na otvorenost rada sudstva i informisanost građana, a mi ćemo realizovati ukupno 11 info punktova. U gradovima u kojima se nalaze sudovi info punktovi će biti u njihovoj blizini, dok ćemo u ostalim gradovima naći neke frenkventne lokacije“, kazala je Miljane Peković, iz „Civis Diversus“-a.

Oni su građanima dijelili brošure o besplatnoj pravnoj pomoći, parničnom i krivičnom postupku, kao i o odgovornosti sudija i organizaciji sudova.

Projekat „Inicijativa za otvoreno pravosuđe“, koji traje dvije godine, realizuje Centar za demokratsku tranziciju, uz podršku Evropske komisije, a partner za južnu regiju države, uključujući i Nikšić i Plužine, im je pomenuta NVO, dok je „Kreativni centar“ iz Bijelog Polja zadužen za sjever.

Bonus video: