Obavještenje na toboganu: "Igralište samo za djecu ove zgrade"

Učesnici u diskusiji smatraju da je natpis ipak trebalo da glasi drugačije i navode da se ovakvim kakav jeste vandalizam ne može spriječiti, te da će samo izrevoltirati "djecu" koja lome i prave štetu
140 pregleda 0 komentar(a)
Igralište, Park šuma Tološi, Foto: Podgorički vremeplov
Igralište, Park šuma Tološi, Foto: Podgorički vremeplov
Ažurirano: 07.05.2017. 13:50h

"Igralište samo za djecu ove zgrade", obavještenje je koji stoji na toboganu ispred takozvane "Lukšićeve" zgrade, u blizini park šume Tološi u Podgorici.

Fotografija je objavljena na Facebook stranici Podgoričkog vremeplova, uz komentar da je u pitanju selektivan odnos prema djeci.

Stanarka zgrade Suzana Šćepanović, međutim, komentarišući objavu, navodi da je informacija maliciozna i pogrešno interpretirana.

"Igralište je sagrađeno donacijom stanara i svi mi plaćamo redovno održavanje i popravku igrališta. Zahvaljujući dobroj upravi zgrade stanari su finansirali montiranje klupa, sađenje zelenila i mnoge druge aktivnosti. Svi stanari redovno plaćaju održavanje dvorišta i igrališta, navodnjavanje zelenila oko zgrade. Ovo je dobar primjer koji bi mogli da slijede i ostali. Rođena sam Podgoričanka i zgrožena sam nemarom i nekulturom građana, svako treba prvo da 'sredi' svoje dvorište i ulaz, a tek onda da kritikuje ostale... Na šta nam liče dvorišta u Bloku 5 i dijelu grada preko Morače? Smeće, polomljeni mobilijar, spaljene klupe... Gdje ste građani? Gdje se igraju vaša djeca", navodi ona na Facebooku.

Učesnici u diskusiji smatraju da je natpis ipak trebalo da glasi drugačije i navode da se ovakvim kakav jeste vandalizam ne može spriječiti, te da će samo izrevoltirati "djecu" koja lome i prave štetu.

"Djeca uzrasta za taj parkić nikako ne spadaju u tu kategoriju, pa ni natpis nije na mjestu... nikako nije podgorički gest takav natpis koji stoji. Svi normalni ljudi se bore sa tim problemom, ima nas još znate kojima je stalo, pa se ne piše gdje nam se djeca igraju i gdje smo sređivali zabranjeno! Postoje mnogo bolji natpisi naprimjer 'park je za uzrast x godina', 'molimo da bismo sačuvali park za najmlađe da bilo koju vrstu vandalizma ili nepoštovanja pozovete komunalnu policiju na broj... ili neku drugu službu...", napisala je Snega Đuričković.

Bonus video: