SNP i Demokrate položili vijenac na spomenik nevino stradalim žrtvama

"Sjećanje na današnji datum služi nam kao opomena da je zalaganje za mir naša primarna obaveza, posebno u svijetlu prošlih vremena koji su potresali našu zemlju i region", kazale se Demokrate
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2017. 10:53h

Delegacija Demokratske Crne Gore, predvođena potpredsjednicom Demokrata, Zdenkom Popović, položila je danas vijenac na spomenik u sklopu kompleksa zgrade bivše SDK, koji je podignut u znak sjećanja na žrtve bombardovanja Podgorice u Drugom svjetskom ratu, saopšteno je iz ove partije.

"Sjećanje na današnji datum služi nam kao opomena da je zalaganje za mir naša primarna obaveza, posebno u svijetlu prošlih vremena koji su potresali našu zemlju i region. Demokrate, ubijeđene u ispravnost stremljenja ka stalnom miru i stabilnosti, kao univerzalnim vrijednostima čovječanstva, na ovaj način čuvaju uspomenu na sve nevino stradale u napadu na Podgoricu, na današnji dan prije 73 godine i uvjereni smo da se ovakve tragedije više nikome ne smiju ponoviti", navodi se u saopštenju.

SNP: Čuvamo uspomene na sve nevine žrtve

Delegacija Socijalističke narodne partije Crne Gore položila je danas cvijeće na Spomenik nevino stradalim žrtvama u svim bombardovanjima Podgorice tokom Prvog i Drugog svjetskog rata.

"Svake godine 5. maja, delegacija SNP-a, zajedno sa predstavnicima OBNOR-a, pokloni se sjenima nevino stradalih građana Podgorice. Prema tvrdnjama hroničara i arhivskim dokumentima, Podgorica je bombardovana 82 puta, a najveće se dogodilo na današnji dan, 5. maja 1944. godine, kada je poginulo 320 ljudi, najviše starih, žena i djece. SNP na ovaj način čuva uspomenu na sve nevine žrtve u Podgorici tokom Prvog i Drugog svjetskog rata, u namjeri da se ovakva stradanja više nikada i nikome ne ponove", kazali su iz SNP-a.

Galerija

Bonus video: