Bijela: Specijalna dizalica stigla iz Podgorice, nakrivljeni kran demontiran

Iz firme "IGP Fidija“ d.o.o. sa sjedištem u Podgorici, koja je glavni izvođač radova, ističu da im vremenske prilike nisu išle naruku jer su ih proteklih dana ometale velike količine padavina
65 pregleda 0 komentar(a)
Kran Bijela, Foto: Slavica Kosić
Kran Bijela, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 04.05.2017. 07:57h

Sa gradilišta Žager u Bijeloj gdje je u toku gradnja hotela sa pet zvjezdica, preksinoć je demontiran veliki kran koji se bio nakrivio i predstavljao potencijalnu opasnost.

Kran je demontiran specijalnom dizalicom koja je stigla iz Podgorice.

Saobraćaj je normalizovan donjim putem kroz Bijelu koji je prethodnog dana bio zatvoren.

Na lokaciji Žager u Bijeloj, na više od 11.000 metara kvadratnih, počeli su glavni građevinski radovi na izgradnji hotelskog kompleksa, vrijednog oko 10,5 miliona eura.

Iz firme "IGP Fidija“ d.o.o. sa sjedištem u Podgorici, koja je glavni izvođač radova, ističu da im vremenske prilike nisu išle naruku jer su ih proteklih dana ometale velike količine padavina.

Pripremni radovi na kompleksu koji finansira tivatska kompanija „Politropus Alternative” d.o.o. ukrajinskog investitora Romana Denkoviča, počeli su krajem oktobra 2015 godine. Bilo je najavljeno da će hotel biti završen do ovogodišnje sezone.

Novi hotelski kompleks, sa pet zvjezdica imaće 77 smještajnih jedinica, od toga sedam apartmana, konferencijske sale, restorane, bazene, butike, prodavnice i wellness centar.

Ranije je najavljeno da će hotel raditi tokom cijele godine i da će se bazirati na zdravstveni turizam.

Najavljeno je da će u hotelu biti zaposleno između 80 i 100 radnika.

Bonus video: