Završena prestižna regata EST 105

Pobjednik regate je jedrilica „Buena Vista“, kluba Cus Bari, koja je prešla regatno polje za svega 33 sata i 25 minuta. Drugo mjesto osvojila je jedriliva „Neopoliba“, takodje kluba Cus Bari, a treće „Alozee“, kluba C.N. Porto Civitanova
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2017. 10:59h

Šezdeset i dvije jedrilice, sa preko 500 članova posade, učestovale su na prestižnoj međunarodnoj regati EST 105, koja jeminulog vikenda startovala u Bariju, i nakon pređenih 110 nautičkih milja preko Jadranskog mora, uplovila u akvatorijum Bokokotorskog zaliva.

Pobjednik regate je jedrilica „Buena Vista“, kluba Cus Bari, koja je prešla regatno polje za svega 33 sata i 25 minuta. Drugo mjesto osvojila je jedriliva „Neopoliba“, takodje kluba Cus Bari, a treće „Alozee“, kluba C.N. Porto Civitanova.

Regata je jedrena u dvije klase, ORC koja je imala cilj u Porto Montenegru, i LIBERA koja je imala za cilj Herceg Novi. „Zaliv Boke Kotorske, koji je dio pod UNESCO zaštitom, sa njegovom raznolikom i interesantnom obalom i planinskim vrhovima u zaleđu, idealan je za jedriličare, a Porto Montenegro je jedna od najatraktivnijih novih marina u Evropi.“- istakao je Generalni sekretar Univerziteta za sport u Bariju, Pasquale Triggiani, dodajući da je regata EST 105 idelan način da započne ljetnja nautička sezona 2017.

Ceremonijalna dodjela nagrada regate organizovana je u Porto Montenegru.

Galerija

Bonus video: