Veliki karneval u Budvi: Skoro hiljadu maskiranih, ima gosti iz Malezije i Bolivije

Loše vrijeme tokom cijeloga dana, kiša koja je padala, srećom nijesu uticali da broj posjetilaca, bude kao i minulih godina
52 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2017. 18:34h

Velikom karnevalskom povorkom u kojoj je učestvovalo gotovo 1.000 maskiranih učesnika u 45 karnevalskih grupa održana je centralna svečanost ovogodišnjeg XV Međunarodni turistički budvanski karneval i XVI Proljećna noć pod maskama, koji se održava pod sloganom „Naoružaj se ljubavlju“ . Trodnevna karnevalska fešta u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, a u saradnji sa Opštinom Budva i NVO “Feštađuni označila je i početak ovogodišnje ljetnje sezone . Loše vrijeme tokom cijeloga dana, kiša koja je padala, srećom nijesu uticali da broj posjetilaca, bude kao i minulih godina.

Mašte ni ove godine nije falilo, za šta su se pobrinule broje grupe grupe iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Itralije, Albanije, Malezije, Bolivije, Moldavije i Rusije.

Karnevalska povorka predvođena kapom karnevala, mažoretkama i gradskom muzikom krenula je od kafea City, Mediteranskom ulicom do Starog grada. U gotovo dvo i po časovnoj šetnji, karnevalske grupe su prodefilovale glavnom gradskom ulicom, da bi se ispod starogradskih bedema predstavljali izvodeći karnevalsku tačku.

Na kraju predstavljanja i poslednje karnevlaske grupe, nebo iznad Budve osvijetlio je veliki vatromet. Nakon karnevalskog , fešta u gradu je nastavljena muzičko plesnim spektaklom unutar Staroga grada u okviru koga nastupaju Dragoljub Đuričići i Rambo Amadeus.

Karnevala se završava u nedjelju velikim dječijim karnelavalom, gdje je najavljeno učestvovanje više od 30 grupa sa oko 700 mališana iz cijele Crne Gore, a tu su i grupe iz Rusije i Moldavije .

Galerija

Bonus video: