Tabli nema, turisti zovu Gugl u pomoć

Ni mnogi Žabljačani ne znaju gdje je Vučedolska, Drobnjačka, Svetog Save, Mojkovačke bitke, Baja Pivljanina, Vojvode Mišića...
71 pregleda 9 komentar(a)
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 28.04.2017. 19:49h

Table sa nazivima ulica uskoro bi trebalo da budu postavljene u svim žabljačkim ulicama, čime će biti riješena svojevrsna zbrka sa adresama.

Glavni administrator Opštine Milika Ostojić kazao je “Vijestima” da table uskoro stižu i da će biti postavljene po dvije na početku i kraju svake od 25 žabljačkih ulica.

“Kasnije ćemo postaviti još naziva, koliko ih je potrebno po propisu. Svakako i brojeve kuća i ulaza u stambene zgrade. Smatram da će to predstavljati značajan pomak u funkcionisanju ove urbane sredine. Tu mislim i na turistički aspekt”.

Turisti na Žabljaku nerijetko su i razočarani jer ne postoje table sa imenima ulica, a dešava se da ni pojedini Žabljačani ne znaju kako se zove ulica u kojoj žive.

Mještanima to ne predstavlja veći problem jer se u gradu gotovo svi poznaju, ali zato turisti svako malo pitaju mještane čak i za adresu na kojoj su odsjeli.

Žabljak se širio, dobijao nove ulice, skupštinska komisija predlagala je nazive, odbornici prihvatali i na tome je ostalo.

I pored nedostatka table, većina Žabljačana zna da Ulica narodnih heroja vodi iz centra do kraja naselja prema Pljevljima.

Ulica Jakova Ostojića vodi prema bolnici.

Ulica ka Nikšiću nosi ime Vuka Karadžića od uvođenja višestranačja, a do tada se zvala Moše Pijade.

Za Njegoševu ulicu, koja je do prije dvije decenije bila Titov put, najjednostavnije je reći šetalište prema Crnom jezeru.

Ni mnogi Žabljačani, međutim, ne znaju gdje je Vučedolska, Drobnjačka, Svetog Save, Mojkovačke bitke, Baja Pivljanina, Vojvode Mišića...

Direktorica Turističke organizacije Vanja Krgović Šarović rekla je da turisti od njih traže pomoć kako bi pronašli željenu destinaciju.

“Hendikepirani su jer na internetu stoji naziv ulice, a toga u stvarnosti nema. Mi pomognemo koliko možemo. Nerijetko i mi pogledamo na Google map ili mapi grada”.

Poštari kažu da nemaju problema jer znaju gdje živi svaki Žabljačanin, ali da je malo teže pronaći vikendaše.

Bonus video: