NOVINARI NEPOŽELJNI I KAD SE PRIČA O PRIPREMAMA SEZONE

TO Tivat: Umjesto u Skoplje, ići će na sajam u Sankt Petersburg

Glavočićka je članove IO upoznala i sa planom događaja koje će TO u saradnji sa partnerima tokom ljeta organizovati u Tivtu sa ciljem animacije turista
0 komentar(a)
Kinezi, TO Tivat, Foto: TO Tivat
Kinezi, TO Tivat, Foto: TO Tivat
Ažurirano: 28.04.2017. 11:51h

Turistička organizacija Tivat održala je sjednicu Izvršnog odbora na kojoj se razgovaralo o za jedan turistički grad najznačajnijoj temi –pripremi ljetnje turističke sezone. Uprkos tome, po već oprobanom maniru, i ova sjednica je održana iz za novinare zatvorenih vrata. Iz TO kojom direktoruje Gabrijela Glavočić (DPS), medijima je proslijeđen djelimičan zapisnik.

Iz tog materijala da se zaključiti da je Glavočićka članove IO informisala o dosadašnjim nastupima TO Tivat na sajmovima turizma u Utrehtu, Beču, Beograda, Budimpešti, Pragu, Moskvi, Berlinu, Stokholmu, Pekingu i Skoplju, kao i nastupima na predstojećem sajmu turizma u Lukavcu, te regionalnoj promotivnoj kampanji “Road Show” po državama bivše Jugoslavije.

“Prijedlog koji je proizašao iz iskustva sa sajmova, jeste da da se sajam u Skoplju zbog slabe posjećenosti organizuje svake druge godine, kao i da za narednu godinu razmišljamo o nastupu na sajmu u Sankt Petersburgu jer se pokazao kao bolje tržište od Moskve. Osim ova dva sajma, za narednu godinu razmatraće se i odlazak u Dubai, a pomenuti sajam ima prednost zbog aviolinije Tivat- Dubai. Na taj sajamće se otići samostalno bez obzira na to ako ne bude interesovanja odstrane NTO ili drugih LTO”, pored ostaloga, doslovce piše u zapisniku sa sjednice IO.

Glavočićka je članove IO upoznala i sa planom događaja koje će TO u saradnji sa partnerima tokom ljeta organizovati u Tivtu sa ciljem animacije turista. Plan na kome se još radi će u konačnom formatu javnosti biti predstavljen poslije 15.maja. Dio prihoda od boravišne takse koje po zakonu TO treba da usmjeri na obnovu i zaštitu ovdašnje kulturno-istorijske baštine, ove će godine najvjerovatnije biti usmjeren na obnovu crkve Sv. Srđa na lokalitetu Đurđevo brdo.

IO TO Tivat je na ranijoj sjednici 12.aprila o kojoj su mediji obaviješteni tek juče, donio odluku da PR koordinatorka Porto Montenegra Kristina Škanata bude njihov kandidat sa člana savjeta Radio Tivta ispred turističke privrede grada, kao i da se sponzoriše izrada nekoliko dokumentarnih televizijskih emisija o Tivtu u sklopu serijala “Priče na veslu”.

Odlučeno je i da se podrži organizacija modne revije tivatske kreatorke Sanje Matijević povodom obilježavanja desetogodišnjice njenog rada i sponzoriše odlazak karnevalista iz NVO “Maškarada” na Maltu. Prihvaćena je inicijativa člana IO Miroslava Franovića da se krene sa aktivnostima na obilježavanju i uređenju trase antičkog rimskog puta u Krtolima, uz sugestiju direktorice Glavočić da se za ovaj i druge slične projekte aplicira za sredstva kod EU fondova.

Ugostili delegaciju iz kine

TO Tivat bila je domaćin jednodnevne posjete delegacije turističkih agenata i predstravnika kineskih medija iz Pekinga. Za njih je priređen obilazak marine i nautičko-turističkog centra Porto Montenero, hotela “Regent”, kao i izletišta - starog bokeljskkog sela Gornja Lastva na obroncima Vrmca, sa obilaskom tamošnje etnografske zbirke u kući Stjepčevića.

Osim upotnavanja sa tradicionalnim i modernim licem ovdašnje turističke ponude, Kinezi su bili u prilici da se upoznaju i sa autentičnom gastronomskom i enološkom ponudom Tivta i Crne Gore.

Posjeta za petinu bolja nego lani

Prema podacima koje je juče saopštila TO, u svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno borave 1.132 zvanično prijavljena turista, što je 20 odsto više nego u isto vrijeme prošle godine. U hotelima odmaraju 292 gosta, dok usluge izdavalaca privatnog smještaja koristi 840 posjetilaca.

Preporučujemo za Vas