Kostić vodi Direktorat vazdušnog saobraćaja: Griješio, ali ga hoće funkcije

Bivši direktor MA Zoran Kostić zamijeniće u Ministarstvu Nebojšu Krstajića, koji ostaje u civilnom vazduhoplovstvu
380 pregleda 5 komentar(a)
Zoran Kostić, Foto: Boris Pejović
Zoran Kostić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.04.2017. 06:34h

Novi vršilac dužnosti direktora Direktorata za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja je Zoran Kostić. On će na tom mjestu zamijeniti Nebojšu Krstajića.

Kostić, inače pravnik, obavljao je funkciju sekretara Ministarstva zdravlja od 2009. do 2015. godine, nakon čega je imenovan za člana Odbora direktora kompanije Montenegroerlajns (MA).

Za izvršnog direktora nacionalnog avioprevoznika izabran je u aprilu prošle godine. Prije nego što se zaposlio u Ministarstvu zdravlja, Kostić je (od 2005. do 2009) bio pomoćnik direktora podgoričkog Doma zdravlja. “

“Vijesti” su u februaru objavile da će Kostiću biti obezbijeđen drugi položaj, iako je vlast bila nezadovoljna njegovim učinkom na čelu MA. Tada nam je rečeno da je imao pogrešnih poslovnih odluka, da je zapošljavao članove porodice i prijatelje dajući im ugovore za stalno dok nekim bitnim radnicima u tehnici ugovori nisu produžavani, kao i da je grupi zaposlenih sa kojima je blisko sarađivao omogućio isplatu dodatnih naknada za rad u raznim komisijama ili isplatu otpremnina iako nije postojala obaveza.

Problematični su i neki izgubljeni sporovi, kao i to što je pored 15-ak pravnika u kompaniji angažovao advokatske kancelarije kojima je za te poslove isplaćivano hiljade eura. Nebojša Krstajić će ostati u oblasti vazdušnog saobraćaja, vjerovatno u segmentu civilnog vazduhoplovstva.

Bonus video: