Požar im progutao dom: Moračaninima potrebna pomoć za obnovu kuće

Ostoja kaže da je nezamislivo otići na počinak, a probuditi se bez igdje ičega, ali da je srećan što su djeca živa
109 pregleda 6 komentar(a)
požar, Moračanini, Tomaševo, Foto: Jadranka Ćetković
požar, Moračanini, Tomaševo, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 27.04.2017. 17:06h

Porodici Ostoje Moračanina iz Tomaševa kod Bijelog Polja potrebna je pomoć u izgradnji kuće, koja je do temelja uništena u požaru u noći između subote i nedjelje.

Ostoja, koji je lakše povrijeđen, priča i kako je uspio da spasi suprugu i četvoro maloljetne djece.

“Svi smo spavali kada je u kući izbio požar. Ništa nisam osjetio. Probudila me supruga Stanka, jer sam puno kašljao. Počela je da vrišti kada je ugledala punu sobu dima. Skočio sam i izveo iz sobe nju i desetogodišnjeg sina”.

Ostoja kaže da ga je još veći šok čekao kada je uletio u susjednu sobu, u kojoj su spavale dvije kćerke, dok je za treću znao da spava na donjem spratu.

Bjelopoljac je rekao da mislio da su obje kćerke izgorjele, jer nije mogao da ih pronađe u sobi u kojoj je uveliko gorio požar.

“Kada sam sišao na donji sprat, tek tada sam vidio da su sve tri kćerke spavale na donjem spratu, jer je jedna od njih bila bolesna”.

Ostoja kaže da je kuću kupio prije četiri godine, nakon čega je dio renovirao.

Ističe da su komšije Ćetkovići ponudili smještaj.

“Nemamo još vodu i struju, ali trebalo bi ovih dana da dobijemo. Nisam ni sanjao da je ovako nešto moglo da se desi, ali kad pomislim da se to desilo noću i da su djeca živa i zdrava, moram da budem presrećan“.

Ostoja ističe da je teško nekada mogao i da zamisli kako je kada normalno čovjek ode na počinak i probudi se bez igdje ičega.

Moračanima je pritekla u pomoć bjelopoljska Opština i gradonačelnik Aleksandar Žurić, kao i više rođaka, prijatelja i komšija.

Kako bi eventualno pomogli porodici Moračanin građani mogu pozvati broj 069/524-232 ‎ili uplatiti sredstva na račun 540-3210486551 kod Erste banke, na ime Ostoja Moračanin.

Bonus video: