Berane: Puštena u rad automatska hlorinatorska stanica

Ovaj automatski aparat koji hloriše vodu predviđen je za 250 domaćinstava koja koriste vodu za piće na ovom području
118 pregleda 0 komentar(a)
MZ Vinicka, Foto: Tufik Softić
MZ Vinicka, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 27.04.2017. 15:04h

U MZ Vinicka u Beranama danas je puštena u rad jedna od prvih automatskih hlorinatorskih stanica na seoskom području u Crnoj Gori.

Realizacijom ovog projekta, kako je naglašeno, dugoročno je riješena bezbjednost vode, odnosno kavlitetno snabdijevanje mještana velikog seoskog područja Vinicke.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić je istakao da je ovaj projekat značajan ako se ima u vidu činjenica da gradski vodovod još uvijek nema takvu stanicu.

„Ovo je dio velikog projekta rekonstrukcije stanica za transfer vode čime će se poboljšati vodosnabdijevanje naše opštine“, kazao je Šćekić.

On je iskazao zadovoljstvo što je projekat realizovan zajedničkom sradnjom Opštine, resornog ministarstva i Savjeta MZ Vinicka i naglasio da će lokalna uprava nastavi da ulaže u infrastrukturne projekte u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova za život građana.

Ovaj automatski aparat koji hloriše vodu predviđen je za 250 domaćinstava koja koriste vodu za piće na ovom području.

Vrijednost projekta izgradnje hlorinatorske stanice u Vinickoj iznosi više od 10.000 evra. Opština Berane je obezbijedila sredstva u visini od 6.000 evra dok je ostatak obezbijedilo resorno ministarstvo.

Bonus video: