Radnici RTV Pljevlja u 2017. još nijesu primili platu

Plata nema zbog ličnog ili političkog hira, kaže Miko Mitrović
3 komentar(a)
RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 26.04.2017. 14:38h

Zaposleni u Radio-televiziji Pljevlja najavili su da će stupiti u štrajk jer im ove godine nije isplaćena nijedna zarada.

Predsjednik Sindikalne organizacije Miko Mitrović kazao je da će danas donijeti odluku kako će zaposleni štrajkovati.

“Zaposleni u Lokalnom javnom emitery Radio-televiziji Pljevlja imaju četiri zarađene plate, a još nismo primili januarsku platu . Ovo je dovoljan pokazatelj socijalnog položaja zaposlenih. Većina je kreditno zadužena, a jednoj trećini ovo je jedini izvor prihoda. Kako da školujemo djecu, da plaćamo kirije i mjesečne obaveze bez redovnih primanja znamo samo mi. Ni presipanje iz šupljeg u prazno ne funkcioniše. Sve to vrijeme mi uredno obavljamo svoje radne obaveze. O kvalitetu i kvantitetu se može diskutovati, ali se programska šema svakodnevno poštuje. Naše priloge svakodnevno preuzima RTCG”, istakao je Mitrović.

On je naglasio da su zaposleni bili dovoljno strpljivi, ali da je tome došao kraj.

“Ne razumijemo niti nas u krajnjem interesuju razlozi zbog kojih se ne vrši redovna isplata zarada zaposlenim u Radio-televiziji Pljevlja, ali vjerujemo da su ti razlozi nekog političkog ili ličnog hira... Smatramo da odgovorno i profesionalno obavljamo svoj posao i da naše zarade treba da budu uredno isplaćivane i za to ćemo se izboriti svim zakonitim sredstvima”.

Bonus video: